Bevrijdende zege voor Pelster/Cito op VoCASA

Pelster/Cito heeft zaterdag voor eigen publiek de eerste zege van het seizoen behaald door VoCASA met 3-1 te verslaan. De blijdschap bij de Zeister volleyballers na het laatste fluitsignaal was groot, zeker aangezien de eerste twee competitiewedstrijden verloren gingen.

Coach Johan van Zelderen begon in de sfeervolle sporthal De Koppeling met de volgende basisopstelling: Gerben Dambrink (spelverdeler), Jurjen Hellinga (diagonaal), Thijs Pietersen en Rob de Wit (passer/lopers), Dirk Peek en Aart Kooiman (middens) en Maarten Janssen (libero).

Nadat de arbiters Wietze de Jong en Andre Leeuwis een presentje hadden gekregen in het kader van de Week van de Scheidsrechter, kon de wedstrijd in Zeist beginnen. Voor de coaches van beide teams was het een speciale wedstrijd. Johan van Zelderen van Pelster/Cito stond enkele jaren geleden nog aan het roer in Nijmegen terwijl Gert Veldhuizen en Bert Gerritsen in het verleden beiden werkzaam waren in Zeist.

Vanaf de eerste set ontstond er een boeiend gevecht in sporthal De Koppeling. Pelster/Cito had moeite om diagonaal Jairo Hooi af te stoppen, maar daarentegen liep de eigen side-out wel voortreffelijk. Omdat de groenen ook goed serveerden werd halverwege de set een voorsprong van drie punten genomen (19-16).

Na enkele slordigheden van Pelster/Cito kwam VoCASA weer langszij en boven de 25 punten werd het zeer spannend. VoCASA werkte een handvol setpoints van Pelster/Cito weg, maar de Zeistenaren bleven koel en wachtten rustig hun kans af. Uiteindelijk ging de eerste doorgang met 32-30 naar de thuisploeg, waardoor de eerste setwinst van het seizoen een feit was.

In set twee schakelde VoCASA onder leiding van de oud-internationals Jairo Hooi en Bas van Bemmelen een tandje bij. Pelster/Cito serveerde te matig en kwam ook passend onder druk te staan. VoCASA profiteerde en won deze set met 20-25.

VoCASA nam ook in de derde set een voorsprong, maar op 16-16 kwam Pelster/Cito, met Bram van Slooten voor Kooiman, weer langszij. Vanaf dat moment serveerde Pietersen zijn team naar 24-16 en kon de setwinst Pelster/Cito niet meer ontgaan: 25-17.

In set vier maakte Pelster/Cito het karwei clean af. Manuel Smit viel, net als in de voorgaande sets, uitstekend in op de servicepositie. Diagonaal Hellinga scoorde uit alle hoeken en standen en werd uitstekend gevonden door spelverdeler Dambrink. De Fries werd na afloop terecht beloond met de titel ‘Man of the Match’. Dankzij libero Janssen heerste er rust in het achterveld en bleef de passing verzorgd. Uiteindelijk won Pelster/Cito de vierde set met 25-21 en daarmee de wedstrijd met 3-1.

Volgende week reist Pelster/Cito af naar Groningen voor de wedstrijd tegen Sportsbar Donitas.

Pelster/Cito – VoCASA 3-1 (32-30, 20-25, 25-17, 25-21)