Cito Heren 1 promoveert naar Topdivisie

Het eerste herenteam van Cito komt aankomend seizoen uit in de Topdivisie. De ploeg uit Zeist eindigde afgelopen seizoen, na lang de ranglijst aangevoerd te hebben, als derde in de 1e divisie B. Kampioen Particolare/DS durfde de stap naar boven niet aan en ook runner-up Compaen blijft in de 1e divisie spelen. Dat bood Cito de unieke kans om het avontuur aan te gaan.

Toen de B-league (voormalige naam Topdivisie) werd ingevoerd, kwam Cito een paar puntjes tekort om zich hiervoor te plaatsen. In de jaren erna waren de Zeistenaren ook vaak dichtbij promotie maar lag er altijd wel een ander team dwars. VCV, Taurus, Fusion, Reflex, Inter Rijswijk, allemaal lieten ze Cito al eens achter zich. Nu de kans om te promoveren zich op een andere manier voordoet, grijpt Cito deze met beide handen aan.

De sportieve voorwaarden zijn in ieder geval aanwezig. In Paul van der Ven werd een ambitieuze trainer gevonden die bij NVC al Topdivisie-ervaring opdeed. In de 12-koppige selectie vinden slechts kleine wisselingen plaats. Spelverdeler Stijn Wouters neemt afscheid en wordt vervangen door Luuk van Liere, die overkomt van NVC. Cito boegbeeld Erik van der Maat onderbreekt zijn indrukwekkende reeks van twaalf onafgebroken seizoenen in Heren 1 om een periode in het buitenland te gaan werken. Daartegenover staat dat Kasper van Trier na twee jaar blessureleed weer inzetbaar is.