Drie uit vier voor Pelster/Cito

Pelster/Cito heeft zaterdag haar derde overwinning in vier competitiewedstrijden geboekt. Gemakkelijk ging dat niet, want de ploeg van coach Paul van der Ven moest tegen SV Dynamo 2 tot twee keer toe een achterstand ongedaan maken alvorens het met 3-2 wist te winnen.

Vorig jaar verloor Pelster/Cito in Apeldoorn in de slechtste wedstrijd van het seizoen met 3-0. De drang om zich voor die uitglijder te revancheren was afgelopen zaterdag dan ook groot.

Coach Paul van der Ven startte in het Omnisport met Gerard Top (spelverdeler), Jurjen Hellinga (diagonaal), Dirk Peek en Bram van Slooten (middens), Thijs Pietersen en Rob de Wit (passer/lopers) en Jasper Rietman (libero). Pelster/Cito begon zwak aan de wedstrijd. De groenen waren passend onrustig, produceerden aanvallend onbegrijpelijke afzwaaiers en toonden in de verdediging te weinig inzet. SV Dynamo 2 profiteerde dankbaar en won verdiend de eerste set met 25-20.

Pelster/Cito kwam met Guido Spooren in set twee een stuk beter voor de dag. Eindelijk liet het zien waartoe het in staat is als iedere speler netjes zijn taak uitvoert: dominant volleybal. Met 25-13 werd orde op zaken gesteld.

In set drie vervielen de Zeistenaren in dezelfde fouten als in de openingsset. Passend was het opnieuw ondermaats, maar de passes die goed aankwamen leidden twee acties later ook zelden tot een punt. SV Dynamo 2 nam opnieuw een voorsprong door de derde set met 25-17 te winnen.

De Apeldoorners namen in de vierde set een voorsprong en leken af te stevenen op een 3-1 overwinning. Pelster/Cito richtte zich echter op tijd op en begon eindelijk weer met druk te serveren. De equipe van coach Paul van der Ven won de vierde set met 25-17 en dwong zo een vijfde set af.

In die vijfde set nam Pelster/Cito na een weifelachtig begin het initiatief. Op 14-7 kon de zege de Zeister hoofdmacht nauwelijks meer ontglippen, al kwam de thuisploeg nog gevaarlijk ver terug (14-11). Uiteindelijk werd toch nog ruim op tijd de bevrijdende side-out binnengeslagen (15-11).

Met drie zeges in vier wedstrijden is de start van het seizoen voor Pelster/Cito heel behoorlijk te noemen. Feit is wel dat het spel vaak nog te wisselvallig is, getuige de twee vijfsetters die Pelster/Cito speelde. In beide gevallen (Compaen en SV Dynamo 2) was het puntverlies te vermijden geweest.

Volgende week speelt de ploeg van coach Paul van der Ven uit tegen Zaanstad. Daar hopen de groenen hun ongeslagen uitstatus te bewaren.

SV Dynamo Apeldoorn 2 – Pelster/Cito 2-3 (25-20, 13-25, 25-16, 17-25, 11-15)
foto: johnspictures.nl