Grillig Pelster/Cito verliest vijfsetter van Donitas

Pelster/Cito heeft zaterdag voor de derde keer dit seizoen een nederlaag geleden. De Zeistenaren verloren in Groningen met 3-2 van Sportsbar Donitas. De equipe van coach Johan van Zelderen herstelde zich goed na een dramatische start, maar gaf na een 10-13 voorsprong in de vijfde set alsnog de zege uit handen.

Pelster/Cito reisde vol goede moed af naar Groningen, met de mooie overwinning op VoCASA van vorig weekend nog in het achterhoofd. Bovendien werkte de Zeister hoofdmacht deze week twee prima trainingen af dus met het zelfvertrouwen zat het wel goed.

Coach Van Zelderen startte logischerwijs met het zevental dat vorige week VoCASA over de knie had gelegd: Gerben Dambrink (spelverdeler), Jurjen Hellinga (diagonaal), Dirk Peek en Bram van Slooten (middens), Rob de Wit en Thijs Pietersen (passer/lopers) en Maarten Janssen (libero).

De start van Pelster/Cito in de Struikhal was dramatisch te noemen. De overtuiging om het spel te maken ontbrak volledig, en dat was vooral te merken in de aanval en de service. Pelster/Cito legde de Groninger studenten geen strobreed in de weg om eenvoudig een 2-0 voorsprong te nemen.

Met passer/loper Thomas Dankers en spelverdeler Gerard Top in het veld begon het beter te draaien bij de groenen. De wederopstanding was voor een groot deel te danken aan oud-Donitater Hellinga, die uitstekend voor de dag kwam tegen zijn oude club. De diagonaal kreeg in de gehele wedstrijd maar liefst 63 set-ups en wist een groot aantal daarvan te promoveren tot punt. Pelster/Cito won de derde en vierde set met nipt verschil en dwong zo een vijfde set af.

In de vijfde set, met spelverdeler Dambrink terug in het veld, had Pelster/Cito lang het beste van het spel. Tot 10-13 was er niets aan de hand voor de Zeistenaren, en leek een acceptabele 2-3 overwinning in het verschiet te liggen. Niets was minder waar, want nadat middenman Van Slooten een open rallykans centimeters uitsloeg, werd het 11-13 in plaats van 10-14. Sportsbar Donitas profiteerde gehaaid, won de tiebreak met 15-13 en zegevierde zo voor het eerst dit seizoen.

Volgend weekend kan Pelster/Cito de kater van de nederlaag in Groningen wegspoelen als het in de beker achtereenvolgens Gemini-Kangeroes (3e divisie), Next Volley Dordrecht (Topdivisie) en City Lens Krimpen (1e divisie) treft.

Sportsbar Donitas – Pelster/Cito 3-2 (25-20, 25-17, 23-25, 23-25, 15-13)