Het seizoen van Dames 1

Dat het heel erg moeilijk ging worden wisten we al voor de competitie begon: van de twaalf speelsters raakten we er eind vorig seizoen negen kwijt. De basis was compleet weggeslagen en moest helemaal opnieuw worden opgebouwd. Gea, Lennie en Liset bleven en Joni, Brenda, Manou, Linda en Daniek schoven door naar Dames 1. Janita maakte het team, als nieuwe aanwinst van buitenaf, compleet.

De eerste wedstrijd begon boven verwachting goed: Enervo werd met 3-1 verslagen met goed volleybal. Helaas was dat niveau maar van erg korte duur en duurde het tot 1 februari voor er een tweede wedstrijd gewonnen werd. In die periode werden we geplaagd door blessures, en door een toch al krappe basis konden we dat moeilijk opvangen. Door de blessures van Manou en Brenda deden Willemijn (als libero), Maaike, Marleen en Robin regelmatig met ons mee in zowel thuis als uitwedstrijden, maar ook daar bleef pech ons achtervolgen. Hedwich raakte al tijdens de warming-up geblesseerd toen ze als vervanger van de al geblesseerde Lennie mee ging naar een uitwedstrijd – waar we vervolgens op wonderlijke wijze slechts met 3-2 verloren.

De eerste helft van maart kenden we onze beste periode, met winstpartijen tegen Switch (2e), Protos (3e) en Waterlanders. Heel even leek een stunt er in te zitten, maar de twee opeenvolgende wedstrijden tegen de kampioen Shot verhinderden dat feestje. Na de thuiswedstrijd tegen Shot op 5 april was de degradatie van Dames 1 uit de promotieklasse een feit. Hoe hard we er ook voor gewerkt hebben, handhaving zat er niet in.

De Award voor meeste coaches in één seizoen is zonder twijfel voor Dames 1. Marcel, Kasper, Richard, Ria, Brenda, Arjen en Martinet hebben allen minimaal één keer langs de lijn gestaan. Allen heel erg bedankt voor jullie inzet en steun!

We nemen helaas afscheid van onze spelverdeler Gea, die na heel wat jaartjes een punt zet achter haar volleybalcarrière en gaat tennissen. Wat er verder met het team gaat gebeuren moet nog blijken, maar we gaan ons best doen om mee te doen om het kampioenschap in de eerste klasse.