Makkelijke overwinning voor Pelster/Cito

Pelster/Cito heeft zaterdag voor de achtste keer in negen wedstrijden gewonnen. Zonder groots te spelen werd Twente ’05 met 3-0 verslagen. Alle spelers mochten bijdragen aan de overwinning tegen de zwak spelende ploeg uit Enschede.

Omdat sterspeler Pieter Glerum nog steeds geblesseerd is, stelde coach Paul van der Ven wederom passer / loper Thijs Pietersen op als diagonaal. Marcel Tjepkema, Kasper van Trier, Richard Posthuma, Dirk Peek, Kasper Aalbregt en Frank van Egmond maakten de ‘starting seven’ compleet. De doelstelling vooraf was helder: iedere set scherp starten, 3-0 winnen en iedereen laten spelen.

In de eerste set werd inderdaad scherp begonnen. Pelster/Cito speelde het gewenste dominante spel met veel servicedruk en een degelijke blokkering. De gevreesde linkerschouder van Kasper van Trier zorgde voor veel punten op linksvoor en ook de andere passer / loper, Richard Posthuma, stond aanvallend zijn mannetje. Halverwege de set begon Van der Ven met doorwisselen en kwamen Luuk van Liere, Reinout Huisman, en Jurjen Julianus in het veld. Het spel van Pelster/Cito bleef goed en de eerste set werd met 25-13 gewonnen.

Vanaf de tweede set begon Pelster/Cito minder goed te spelen. Veel directe fouten in de aanval en service zorgden ervoor dat Twente ’05 kon uitlopen naar een 16-13 voorsprong. Pelster/Cito raakte niet in paniek en herstelde zich ruim op tijd. Ze werden daarbij geholpen door Twente ’05, dat veel fouten maakte en verzuimde om het de thuisploeg echt lastig te maken.

Ook in set drie speelden de Zeistenaren niet groots maar wel goed genoeg om niet meer in de problemen te komen. Spelverdeler Luuk van Liere kwam weer in het veld en speelde met zijn gewaagde spelletje de Twentse blokkering regelmatig weg. Ook Jurjen Hellinga, die al tijden kampt met een schouderblessure, gaf zijn visitekaartje af. Hij kreeg het publiek op de banken door de enige set-up die hij kreeg snoeihard binnen te rammen. Aan het einde van de set was het tijd voor de publiekswissel van Richard Posthuma. De passer / loper, die een goede partij speelde, gaat een half jaar op wereldreis en komt pas volgend seizoen weer in actie voor Pelster/Cito. Posthuma zag vanaf de bank dat zijn teamgenoten de derde set wonnen met 25-21 en zo de 3-0 zege veiligstelden.

Volgende week speelt Pelster/Cito de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2013, uit tegen Haaglanden.

Pelster/Cito – Twente’05 3-0 (25-13, 25-21, 25-21)