Matig Pelster/Cito lijdt eerste nederlaag

Pelster/Cito heeft zaterdagavond de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Na overwinningen op Compaen en Sliedrecht Sport slaagde de equipe van coach Paul van der Ven er in eigen huis niet in om Peelpush te verslaan. De gasten uit Limburg wonnen met 3-0.

Paul van der Ven startte tegen koploper Peelpush met Gerard Top (spelverdeler), Jurjen Hellinga (diagonaal), Thijs Pietersen en Rob de Wit (passer/lopers), Dirk Peek en Jan-Willem Het Lam (middens) en Jasper Rietman (libero).

De thuisploeg begon prima aan de wedstrijd en nam al vroeg in de eerste set een voorsprong van vier punten (8-4). Diagonaal Hellinga scoorde uit alle hoeken en standen terwijl middenman Peek weer ouderwets goed stond te blokkeren. Tot 18-15 stonden de groenen aan de goede kant van de score, maar hierna kwam de klad erin bij de thuisploeg. Peelpush nam het initiatief over en ging op 21-20 voor het eerst aan de leiding. Pelster/Cito maakte enkele dure missers en verloor uiteindelijk de set met 26-24 na een onnodige fout.

Het verlies van de eerste set dreunde door aan het begin van set twee, toen het Peelpush van coach Guido Görtzen al snel een grote voorsprong nam. De passlijn van Pelster/Cito, die in de eerste twee wedstrijden zo goed functioneerde, stond zaterdag onder druk. De Zeistenaren slaagden er niet in om te ontsnappen aan de druk van het degelijke Peelpush, en verloren de tweede en de derde set op identieke wijze.

Coach Van der Ven bracht gedurende de wedstrijd nog Stephen Roper, Jon Stiekema en Bram van Slooten in het veld, maar ook zij konden de ommekeer niet bewerkstelligen. Volgend weekend is Pelster/Cito vrij, op 31 oktober volgt de uitwedstrijd tegen SV Dynamo Apeldoorn H2.

Pelster/Cito – Peelpush 0-3 (24-26, 19-25, 21-25)
foto: johnspictures.nl