Meiden Mini’s 3 spelen hun 1e toernooi!

Na een paar weken samen trainen was het dan zover. De meiden van mini’s 3 vertrekken met z’n allen naar Bilthoven om hun eerste, echte minitoernooi te spelen. Best spannend, maar gelukkig waren coach Timo en coach Jeanne ook mee om alles in goede banen te leiden. En dan was er ook nog Pluizebol, het blauwe schaap, de mascotte die Jeanne aan dit nieuwe team had gegeven.

Bij de eerste wedstrijd was er even wat verwarring, want de bal moest anders gespeeld worden dan de meiden op training hadden geleerd. Dus ja, dat partijtje was eigenlijk niet te winnen. Gelukkig waren er ook erg enthousiaste moeders mee, die hard riepen of er gevangen, gegooid of gespeeld moest worden en zo groeide team 3 in het toernooi. Helen scoorde punten met een mooie lage opslag, Simone speelde mooi bovenhands en Sterre was sterspeler bal achterover over het net spelen. De tweede en derde wedstrijd werden helaas ook verloren, maar de meiden hadden al wel veel meer punten gescoord.

Tussen de partijtjes door werd er geoefend en gespeeld met Timo, en lekkers gegeten uit de tas van Jeanne.  Dan is het alweer tijd voor de volgende wedstrijd. Fieke vangt de ballen mooi onderhands op,  Isa weet al rennend heel wat ballen te vangen, en ondertussen staat Timo langs de lijn de meiden te coachen. En ja hoor: de laatste wedstrijd wordt gewonnen met  18-11. Kortom, het toernooi was erg leuk.

En… Vanaf januari gaan de meiden ook echt competitie spelen!