Sportnetwerk(t)project bij Cito

Cito neemt deel aan het project Sportnetwerk(t). Dit project zet zich in voor het bestrijden van het steeds groter wordende probleem van de jeugdwerkloosheid in onze regio. Cito vindt het belangrijk bij dit project betrokken te zijn, omdat het de vereniging, onze leden en onze sponsoren kansen biedt. Op woensdag 26 februari wordt de officiële aftrap gegeven door de wethouder Sport van de gemeente Zeist, mevrouw Verbeek-Nijhof, tijdens de persbijeenkomst op sportpark Schaerweijde.

Cito is gevraagd om binnen ons netwerk te inventariseren wie ervoor open staan om jongeren (16-27 jaar) een kans te geven. Welke contractvorm geboden kan worden is niet van belang: het project wil jongeren plaatsen via een stage, werkervaringsplek, of – tijdelijk – contract. Iedereen die werkzaam is bij een (lokale) organisatie of een eigen bedrijf heeft kan zich aanmelden:
– De sponsoren van Cito.
– Actieve leden.
– Ouders van jeugdleden.
– Leden van de Club van 50.
– Andere supporters van Cito

Deelname aan dit project helpt niet alleen bij het bestrijden van de jeugdwerkloosheid in onze regio, ook wordt Cito indirect gesponsord. Voor iedere werkgever waar een werkzoekende voor drie maanden of langer – in welke contractvorm dan ook – aan de slag kan, krijgt Cito een financiële bonus van €500 van de gemeente Zeist.

Sportnetwerk(t) wil samen met potentiële werkgevers op voortvarende wijze op zoek gaan naar de win-win situatie voor werkgevers, onze vereniging en de jongeren uit de regio. Cito hoopt dat vele sponsoren, leden en ouders willen meedenken over het aanbieden van een werkplek aan een jongere , al dan niet uit onze eigen vereniging. Neem voor meer informatie of om je aan te melden contact op met Kasper van Trier of Liset Schrijvers.