Moeizame zege voor Pelster/Cito

Pelster/Cito heeft zaterdag de zesde overwinning in zeven wedstrijden geboekt. Makkelijk ging dit niet. Tegen Peelpush moest eerst een 2-0 achterstand worden gerepareerd. De mannen uit Zeist hadden vervolgens wel de langste adem in de vijfde set.

Coach Paul van der Ven besloot te beginnen met dezelfde basisopstelling als vorige week tegen Gemini S, namelijk Marcel Tjepkema, Pieter Glerum, Jurjen Julianus, Kasper Aalbregt, Richard Posthuma, Thijs Pietersen en Frank van Egmond. De start voor Pelster/Cito was moeizaam. Er werden veel onnodige fouten gemaakt en de passing was niet zo stabiel als spelverdeler Marcel Tjepkema de laatste weken gewend was. Peelpush pakte een voorsprong van een punt of vier maar door goed te serveren werd het toch 19-17 in het voordeel van de Zeistenaren. De marge van twee punten bleek echter niet genoeg want een reeks pass- en aanvalsfouten later ging de set toch naar de bezoekers uit Meijel.

Set twee was een herhaling van de eerste set met als enige verschil dat Peelpush nog beter speelde. Passer/loper Joeri Polman was onhoudbaar aan de buitenkant en ook de andere Limburgse aanvallers werden onvoldoende afgestopt door de normaal gesproken zo sterke blokkering van Pelster/Cito. Peelpush veroverde de tweede set met 25-20 en leek op weg naar een snelle overwinning.

Pelster/Cito hecht waarde aan de ongeslagen status in eigen huis en dat was te zien vanaf set drie. Kasper van Trier was inmiddels in het veld gekomen voor Richard Posthuma en liet het Zeister publiek weer zien waartoe hij in staat is. Op het midden maakte Bram van Slooten zijn entree ten koste van Kasper Aalbregt. Van Slooten, opgeleid in Zeist, speelde vier seizoenen bij SSS en een seizoen bij NVC en lijkt weer helemaal hersteld van zijn slepende knieblessure. Mede door het goede spel van Van Trier en Van Slooten kwam Pelster/Cito terug in de wedstrijd. Mooi was het nog niet altijd, maar wel goed genoeg om de derde en de vierde set te winnen.

Een vijfde set was dus nodig om een winnaar aan te wijzen. Pelster/Cito wisselde van helft met een 8-6 voorsprong en hield deze marge vast tot het eind. Het was Kasper van Trier die met een snoeiharde aanval rechtdoor het tweede matchpoint benutte en de ongeslagen status in sporthal De Koppeling nog even verlengde.

Aankomend weekend neemt Pelster/Cito het voor de beker op tegen Inter Rijswijk en Triade-VCT. Eerder dit seizoen wist Pelster/Cito het Inter Rijswijk twee sets moeilijk te maken. Het wordt interessant om te zien hoe de verhoudingen zaterdag in Tilburg liggen.

Pelster/Cito – Peelpush 3-2 (22-25, 20-25, 25-21, 25-17, 15-13)