Pelster/Cito verliest nipt van Talentteam

Pelster/Cito heeft zaterdag een nipte 3-2 nederlaag geleden tegen het Talentteam Papendal/Arnhem. De grootste talenten van Nederland, die worden gecoacht door gouden Olympiër Ron Zwerver, wonnen de vijfde set met 18-16. Thijs Pietersen liep tijdens de wedstrijd een zware blessure op en komt dit seizoen niet meer in actie.

Op 2 november won Pelster/Cito in Zeist vrij eenvoudig met 3-0 van het Talentteam. Dat het in Arnhem niet zo gemakkelijk zou gaan als toen, hadden de spelers en staf van Pelster/Cito van tevoren ingecalculeerd. Het Talentteam kon in Zeist niet beschikken over diagonaal Hidde Boswinkel, een van de grootste talenten van Nederland. Boswinkel was er zaterdag echter gewoon weer bij. Ook mag verondersteld worden dat het Talentteam gedurende het seizoen sterker wordt. Ze trainen immers dagelijks en dan wordt er snel progressie geboekt.

In de eerste twee sets lieten Neerlands grootste talenten zien wat ze in de afgelopen maanden hadden bijgeleerd. Pelster/Cito werd bij vlagen weggespeeld en had het vooral passend moeilijk. Het zevental dat van coach Van der Ven aan de wedstrijd mocht beginnen, Marcel Tjepkema, Pieter Glerum, Bram Korf, Kasper van Trier, Kasper Aalbregt, Jurjen Julianus en Frank van Egmond, kon niet voorkomen dat de thuisploeg een 2-0 voorsprong in sets nam.

Vanaf set drie begon het eindelijk weer te lopen bij Pelster/Cito. Met Dirk Peek, Jurjen Hellinga en Thijs Pietersen in het veld lukte het de Zeistenaren eindelijk weer om een voorsprong te pakken en te verdedigen. Halverwege de set sloeg het noodlot toe voor Thijs Pietersen. Toen hij wilde aanlopen om te gaan aanvallen, scheurde zijn achillespees vrijwel geheel af. De passer/loper zal dit seizoen niet meer in actie komen.

Na enig oponthoud werd de wedstrijd voortgezet. Onder leiding van de sterk spelende Hellinga en Peek knokte Pelster/Cito zich terug in de wedstrijd. Er werd een vijfde set afgedwongen en dat was gezien het spelverloop in het begin van de wedstrijd een klein wonder. De tiebreak werd met 18-16 nipt verloren, maar gezien de omstandigheden mag Pelster/Cito tevreden zijn met een punt.

Volgende week zaterdag is Pelster/Cito een weekend vrij. Op zaterdag 1 maart staat de thuiswedstrijd tegen Gemini S uit Hilversum op het programma.

TT Papendal/Arnhem – Pelster/Cito 3-2 (25-20, 25-19, 23-25, 22-25, 18-16)