Pelster/Cito blijft meedraaien in de top

Pelster/Cito blijft ook na dit weekend meedraaien in de top drie van de Topdivisie. De equipe van coach Paul van der Ven won zaterdag met 3-1 van Sliedrecht Sport, de nummer elf van de ranglijst. Na de 3-0 thuiszege op DIO/Bedum van vorige week kan worden gesteld dat Pelster/Cito uitstekend uit de kerstperiode is gekomen.

Coach Paul van der Ven kon zaterdag niet beschikken over middenblokkeerder Jan Willem Het Lam, die geveld was door griep. Gelukkig werd de zeer ervaren Kasper Aalbregt uit Heren 2 bereid gevonden mee te gaan naar Sliedrecht.

Pelster/Cito begon aan de wedstrijd met Gerard Top (spelverdeler), Jurjen Hellinga (diagonaal), Dirk Peek en Bram van Slooten (middens), Thijs Pietersen en Rob de Wit (passer/lopers) en Jasper Rietman (libero). De start van de Zeistenaren was zeer matig, in de beginfase ging er weinig goed, met name in de side-out.

Waar in eerdere seizoenen nog wel eens werd gepanikeerd op dergelijke momenten, bleef de groene brigade nu rustig. De service en blokkering van Pelster/Cito is dermate sterk, dat er altijd wel weer een kans komt om een achterstand te overbruggen. Dit gebeurde ook in sporthal De Stoep. Op de service van Hellinga liep Pelster/Cito in een ruk uit naar setwinst. Hij werd daarbij geholpen door de sterke Zeister blokkering, met name van Peek en Van Slooten.

Ondanks de ruime winst van de eerste set, kwam Pelster/Cito nooit echt lekker in de wedstrijd. Er werd weliswaar een 2-0 voorsprong genomen, maar de ‘flow’ was ver te zoeken. Waar Pelster/Cito het karwei met 3-0 had moeten afmaken liet het nu Sliedrecht Sport onnodig terugkomen in de wedstrijd. De derde set ging namelijk met 28-26 naar de thuisploeg.

Zo moest Pelster/Cito in de vierde set vol aan de bak om puntverlies te voorkomen. Gelukkig waren de Zeistenaren scherp genoeg om de 3-1 zege op te eisen.

Op zaterdag 23 januari ontvangt Pelster/Cito HLB Van Daal/DS in Zeist, formerly known as Particolare formerly known as Donki Sjot. Tegen deze nummer vijf van de ranglijst zal Pelster/Cito beter moeten spelen om te kunnen winnen dan tegen Sliedrecht Sport.

Sliedrecht Sport – Pelster/Cito 1-3 (15-25, 22-25, 28-26, 21-25)
foto: johnspictures.nl