Pelster/Cito verstevigt 3e plaats in Topdivisie

Pelster/Cito heeft zaterdag de vijfde overwinning in zes competitiewedstrijden geboekt. De equipe van coach Paul van der Ven won in Amsterdam met 3-0 van USC US, en kwam de gehele wedstrijd nooit in de problemen. Omdat DIO/Bedum en HLB Van Daal/DS punten lieten liggen, hoeft Pelster/Cito de derde plek op de ranglijst van de Topdivisie niet meer te delen.

Coach Paul van der Ven had zijn basisopstelling ten opzichte van vorige week op een positie veranderd. Spelverdeler Gerard Top verving Guido Spooren, die afgelopen week kampte met griep. Naast Top begonnen Jurjen Hellinga (diagonaal), Thijs Pietersen en Rob de Wit (passer/lopers), Dirk Peek en Bram van Slooten (middens) en Jasper Rietman (libero).

In een Topdivisie onwaardige ambiance, zonder ballenkinderen, quick-moppers en DJ en met een clown als omroeper, begon thuisploeg USC US goed aan de wedstrijd. De Amsterdammers namen een 4-1 voorsprong en dwongen de Zeistenaren al snel tot een inhaalrace. Na de matige start kreeg Pelster/Cito echter weer snel controle over de wedstrijd. De passing, het zwakke punt de laatste wedstrijden, stond weer als een huis waardoor spelverdeler Top zijn achternaam eer aan kon doen. Zonder groots te spelen ging de eerste set met 25-19 naar Pelster/Cito.

In set twee denderde de Zeister trein voort. Passer/loper De Wit zag dat zijn verzoek om meer set-ups werd ingewilligd, en scoorde prima (ruim 50%). Ook passend bleef de nieuweling uitstekend overeind. Ook diagonaal Hellinga had zijn zaakjes op orde. Na zijn grillige wedstrijd van vorige week in Zaandam, was hij in de Amstelcampus de beste man van het veld. Uiteindelijk had invaller Bram Korf de eer om het 25e punt van de tweede set binnen te slaan (25-20).

Pelster/Cito nam een ruime voorsprong in de derde set (16-12) maar liet USC US onnodig terugkomen (16-16). Uiteindelijk was het verzet van USC US te gering om de 3-0 zege in gevaar te brengen. Met Jan-Willem Het Lam en Bram Korf in het veld maakte Pelster/Cito het karwei zakelijk af (25-21), waardoor de vijfde overwinning in zes wedstrijden een feit werd.

Aankomende zaterdag speelt Pelster/Cito in Waspik een vierkamp in de derde ronde van de nationale beker. Behalve het plaatselijke Atak’55 (2e divisie) treffen de groenen hier HLB Van Daal/DS (Topdivisie) en Nesselande VoorElkaar.nl (1e divisie). Alleen de winnaar van deze vierkamp plaatst zich voor de achtste finale.

USC US – Pelster/Cito 0-3 (19-25, 20-25, 21-25)
foto: johnspictures.nl