Pelster/Cito laat punt liggen tegen Gemini

Pelster/Cito heeft zaterdag voor de zevende keer in acht thuiswedstrijden gewonnen. De ploeg van coach Paul van der Ven was met 3-2 te sterk voor het bezoekende Gemini S. Ondanks de overwinning overheerste na afloop de teleurstelling over het verloren punt. Iedereen was het erover eens dat laagvlieger Gemini S met 3-0 of 3-1 verslagen had moeten worden.

Coach Paul van der Ven gaf voor het eerst dit seizoen een basisplaats aan spelverdeler Luuk van Liere. De Bodegraafse regisseur begon aan de eerste set met Jurjen Hellinga, Kasper van Trier, Bram Korf, Jurjen Julianus, Dirk Peek en libero Frank van Egmond. In het begin van de eerste set was er weinig aan de hand voor Pelster/Cito. De thuisploeg verdedigde een kleine voorsprong maar verzuimde om een serieus gat te slaan. Aan het einde van de set slopen er foutjes in het Zeister spel. Gemini, dat vecht voor lijfsbehoud in de Topdivisie, profiteerde dankbaar en won de eerste doorgang met 25-21.

In de tweede set begon Pelster/Cito iets feller maar nog steeds lukte het niet om een veilige marge op te bouwen. Serverend werd te weinig druk geleverd en ook de afstemming tussen de middenspelers en de spelverdeler was niet optimaal. Van der Ven besloot Marcel Tjepkema in te brengen en hoewel zijn entree ongelukkig was leidde hij zijn team wel naar setwinst (25-21).

Van Liere mocht weer starten aan de derde set en deed dat in eerste instantie prima. Halverwege de set kwam echter opnieuw de klad erin bij de thuisploeg. Er vielen ballen op de grond en er werd een reeks onnodige fouten geproduceerd. Van der Ven bracht opnieuw Tjepkema in maar hij kon dit keer niet de meubelen redden. Daarvoor ging er simpelweg teveel fout. Gemini won de derde set met 25-18 en nam zo een 2-1 voorsprong in sets.

Met de rug tegen de muur begon Pelster/Cito opeens goed te spelen. Jurjen Julianus serveerde zijn team met dertien (!) opeenvolgende services naar een 15-1 voorsprong. Opeens klopte de samenwerking tussen de serveerders en de blokkeerders wel. Vooral Dirk Peek hield in deze fase bal na bal tegen. Gemini kwam nog net boven de tien puntengrens maar daar was ook alles mee gezegd. Met 25-12 dwong Pelster/Cito een vijfde set af.

In die vijfde set was Pelster/Cito constant de bovenliggende partij en kwam de zege niet meer in gevaar. Gezien de 2-1 achterstand was een 3-2 overwinning het maximaal haalbare, maar iedereen was het erover eens dat het zover niet had mogen komen. Volgende week zaterdag reist Pelster/Cito af naar Meijel voor het treffen met Peelpush. Inzet van deze wedstrijd is het behoud van de vijfde plaats op de ranglijst.

Pelster/Cito – Gemini S 3-2 (22-25, 25-21, 18-25, 25-12, 15-11)