Pelster/Cito maakt het Alterno erg lastig

Pelster/Cito is haar tweede seizoen in de Topdivisie begonnen met een 3-2 nederlaag tegen Coolen-Alterno. Ondanks het verlies kan de ploeg van coach Paul van der Ven terugkijken op een goede seizoensouverture.

Pelster/Cito kende een ongelukkige voorbereiding en kon tegen Coolen-Alterno niet beschikken over de geblesseerde Bram Korf, Kasper van Trier en Thijs Pietersen. Omdat Jurjen Hellinga ook niet beschikbaar was, schakelde Van der Ven Freek Michel, Stephen Roper en Bas Ghijssen in om bij te springen.

In de eerste set had Pelster/Cito teveel moeite met de servicedruk van de Apeldoorners. Omdat de pass stokte kon spelverdeler Stijn Wouters niet anders dan de bal naar de buitenkant spelen waar de Zeister aanvallers vaak vastliepen.

In set twee liep vooral de pass een stuk beter. Dit was voor een groot deel te danken aan Jasper Rietman, de pas 18-jarige nieuwe libero van Pelster/Cito. Rietman stond als een dijk te passen en te verdedigen waardoor het spel van Pelster/Cito een stuk gevarieerder werd. Michel serveerde de thuisploeg naar een 19-13 voorsprong maar op het einde van de set werd het toch nog spannend. Uiteindelijk was het invaller Bas Ghijssen die met een heerlijk killblock de stand op 1-1 bracht.

Coolen-Alterno veroverde vervolgens set drie maar in de vierde doorgang kwam Pelster/Cito, met spelverdeler Guido Spooren inmiddels in het veld, toch weer terug. Met 2-2 op het scorebord was Pelster/Cito al verzekerd van een punt, en dat was van tevoren misschien al meer dan gehoopt. Meer zat er helaas niet in. Coolen-Alterno pakte onder leiding van de sterke René van der Mark de vijfde set en eiste zo de overwinning op.

Pelster/Cito – Coolen-Alterno 2-3 (17-25, 31-29, 21-25, 25-22, 12-15)