Pelster/Cito verliest met 3-1 van Peelpush

Pelster/Cito heeft zaterdag de tweede plaats in de Topdivisie verspeeld door met 3-1 te verliezen van directe concurrent Peelpush. De Zeistenaren begonnen scherp aan de wedstrijd in Meijel maar verzuimden om door te drukken in set twee en drie. Peelpush was scherper in de slotfase van deze sets en maakte het karwei eenvoudig af in de vierde doorgang.

Pelster/Cito reisde zaterdag af naar Meijel zonder trainer/coach Paul van der Ven, die was geveld door een hersenschudding. Zijn honneurs werden waargenomen door speler Kasper van Trier en de nieuwe assistent-coach Arjen Hoekstra.

Pelster/Cito begon zaterdag in de vertrouwde opstelling van de laatste weken: Stijn Wouters (spelverdeler), Jurjen Hellinga (diagonaal), Bram Korf en Richard Posthuma (passer/lopers), Dirk Peek en Bram van Slooten (midden) en Jasper Rietman (libero).

De Zeistenaren begonnen zeer energiek aan de wedstrijd en liepen met prima spel snel uit naar een grote voorsprong. Spelverdeler Stijn Wouters, die vandaag zijn laatste wedstrijd van het seizoen speelde, was zeer effectief met zijn harde sprongservice. Aan het einde van de set verslapte de concentratie even en liet Pelster/Cito de thuisploeg nog onnodig dichtbij komen. Toch ging de eerste set netjes met 25-22 naar de groenen.

De korte inzinking aan het einde van de eerste set was een voorbode voor de rest van de wedstrijd. Pelster/Cito slaagde er niet meer in om te domineren en kwam steeds vaker in de problemen. Libero Jasper Rietman, die een geweldig debuutjaar draait, had niet zijn dag en passer/loper Bram Korf scoorde minder dan zijn team van hem gewend is. In de rommelige slotfase liet Pelster/Cito kansen liggen om als eerste de 25 punten te bereiken en Peelpush profiteerde dankbaar.

Halverwege de derde set verloor Pelster/Cito twee punten op rij toen scheidsrechter Broekema, die overigens een prima wedstrijd floot, een ruim ingeslagen bal als uit beoordeelde. Toen aanvoerder Posthuma protesteerde kreeg hij prompt de rode kaart waardoor Peelpush niet een maar twee punten cadeau kreeg. Die punten kwam Pelster/Cito aan het einde van de set tekort, al mag het de twee nipt verloren sets vooral zichzelf aanrekenen.

In de vierde set walste Peelpush over Pelster/Cito heen. Ook de ingekomen Guido Spooren en Thijs Pietersen konden dit niet voorkomen. Peelpush won de vierde set met 25-15 en nam zo drie punten afstand op de ranglijst van Pelster/Cito. De ploeg uit Zeist kan zich nu twee weken opladen voor de thuiswedstrijd tegen Dynamo 2 op 14 februari.

Peelpush – Pelster/Cito 3-1 (22-25, 25-23, 25-23, 25-15)