Pelster/Cito naar 1/8e finale nationaal bekertoernooi

Pelster/Cito heeft zich zaterdag geplaatst voor de achtste finale van het nationale bekertoernooi. De groenen wonnen in Voorschoten een vierkamp met Next Volley Dordrecht (Topdivisie), Gemini-Kangeroes (3e divisie) en City Lens Krimpen (1e divisie). In de achtste finale speelt Pelster/Cito uit tegen het Sliedrecht Sport van voormalig Cito-coach Paul van der Ven.

Coach Johan van Zelderen kon zaterdag niet beschikken over de afwezige Bram van Slooten en Thijs Pietersen. Gelukkig werden Daan Thijssen en Rogier Post uit Heren 2 bereid gevonden om de selectie te versterken voor de lange toernooidag in Voorschoten.

1e wedstrijd:

Met good-old Daan Thijssen (De Biels) in de basis begon Pelster/Cito redelijk goed aan de eerste wedstrijd tegen organisator Gemini-Kangeroes. Vooral passer/loper Thomas Dankers kwam gemakkelijk tot scoren. De eerste set werd relatief eenvoudig gewonnen.

In set twee liet Pelster/Cito de teugels vieren en daar maakte Gemini-Kangeroes, dat uitkomt in de regionale derde divisie, dankbaar gebruik van. De thuisspelende stuntploeg won de tweede set met 25-16 en dwong zo een derde en beslissende set af. Met Jurjen Hellinga en Dirk Peek in het veld stelden de Zeistenaren op tijd orde op zaken: 15-7.

2e wedstrijd:

Na een korte pauze begon Pelster/Cito dramatisch aan de tweede wedstrijd tegen Next Volley Dordrecht. Passend ging er veel mis, er werd geen servicedruk geleverd en er werden veel te veel individuele fouten gemaakt. Een vervolg in het bekertoernooi leek ver weg toen Next Volley de eerste set won met 25-14.

Vanaf set twee ging de foutenlast omlaag en dat had direct invloed op de stand. Door goed te serveren, en dankzij de sterke Hellinga, draaiden de groenen de wedstrijd om. Via 25-20 en 15-10 sloot Pelster/Cito de wedstrijd tegen competitiegenoot Next Volley af met een 2-1 overwinning.

3e wedstrijd:

In de derde wedstrijd was het lek boven bij Pelster/Cito. Met Rogier Post in het veld, net als in de tweede wedstrijd, werd eerstedivisionist City Lens Krimpen vrij eenvoudig met 2-0 verslagen. Voor het eerst sinds lange tijd bereikte Pelster/Cito zo de achtste finale van het nationale bekertoernooi.

In de achtste finale, die op zaterdag 26 november wordt gespeeld, treft Pelster/Cito het Sliedrecht Sport van Paul van der Ven. Van der Ven was tot afgelopen zomer drie jaar lang trainer/coach in Zeist. Mocht Pelster/Cito Sliedrecht Sport verslaan, dan wacht in de kwartfinale de winnaar van Coolen-Alterno – Coniche Topvolleybal Zwolle.

Gemini-Kangeroes – Pelster/Cito 1-2 (21-25, 25-16, 7-15)
Pelster/Cito – Next Volley Dordrecht 2-1 (14-25, 25-20, 15-10)
Pelster/Cito – City Lens Krimpen 2-0 (25-22, 25-19)

Einduitslag 2e ronde nationale beker:

  1. Pelster/Cito *
  2. City Lens Krimpen
  3. Gemini-Kangeroes
  4. Next Volley Dordrecht

* = naar achtste finale