Pelster/Cito ontvangt topploeg VoCASA

Lees hier alvast de voorbeschouwing uit het programmaboekje van aanstaande zaterdag:

Welkom bij de vijfde thuiswedstrijd van het seizoen 2017-2018. Vandaag ontvangen wij VoCASA uit Nijmegen, de nummer twee van de ranglijst. De equipe van oud Cito coach Gert Veldhuizen degradeerde vorig seizoen bijna uit de Topdivisie, maar presteert dit seizoen uitstekend.

Net als vorig jaar zijn we ook dit seizoen moeizaam aan de competitie begonnen. Van de zes competitiewedstrijden wonnen we er slechts een. Twee keer waren we dichtbij een overwinning, maar verloren we na een spannende vijfsetter.

Om aan te kunnen blijven haken is december voor ons de maand van de waarheid. Met maar liefst vier wedstrijden nog te gaan voor de kerst, kunnen we theoretisch nog 12 punten veroveren in dit kalenderjaar. Vandaag krijgen we de eerste kans tegen VoCASA, waar we vorig seizoen thuis met 3-1 van wonnen.

Waar onze seizoensstart ronduit matig is te noemen, startte VoCASA juist erg sterk. Het team van coach Gert Veldhuizen beschikt over een ervaren selectie, met veel oud Eredivisiespelers en zelfs een ex-international (Bas van Bemmelen). Een knappe reeks wedstrijden levert de Nijmegenaren voorlopig de tweede plaats op de ranglijst op, achter koploper Sliedrecht Sport.

Dat VoCASA echter niet onverslaanbaar is, bewees Compaen afgelopen weekend. De rode lantaarndrager uit Oostzaan won verrassend met 3-1 van VoCASA, wat slecht nieuws was voor ons. Het goede nieuws is dat de Gelderlanders kennelijk ook een slechte dag kunnen hebben en te pakken zijn.

In de strijd tegen degradatie kunnen we alle steun goed gebruiken, met name van ons trouwe thuispubliek. Ontzettend bedankt voor uw komst en veel kijkplezier zaterdagavond.

Pelster/Cito H1