Pelster/Cito verliest ongeslagen thuisstatus

Foto: pimspictures.nl

Pelster/Cito heeft afgelopen zaterdag voor het eerst dit seizoen verloren in Zeist. Koploper Inter Rijswijk won in sporthal de Koppeling met 3-1. Het in groten getale opgekomen publiek werd in de eerste twee sets verwend met volleybal van hoog niveau. In de derde en vierde set bewezen de Rijswijkers dat ze terecht de ranglijst van de Topdivisie aanvoeren.

Na een mindere periode wilde Pelster/Cito er alles aan doen om in de eerste thuiswedstrijd van 2014 weer te vlammen. Sporthal de Koppeling zat voller dan ooit en alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie volleybalavond. Coach Paul van der Ven startte met Marcel Tjepkema, Jurjen Hellinga, Jurjen Julianus, Kasper Aalbregt, Thijs Pietersen, Kasper van Trier en Frank van Egmond. Bij Inter Rijswijk bleef Eric-Jan Rotfusz, de man die Pelster/Cito eerder dit seizoen zo’n pijn deed, verrassend op de bank. Coach Willy Steenbakkers koos ervoor om te starten met Jeroen van Zwieten en Jorn Lorsheijd als passer/lopers.

Niet dat Inter Rijswijk daar slechter van werd. Van Zwieten en Lorsheijd bleken op linksvoor plaaggeesten voor de blokkering van Pelster/Cito. Aan de rechterkant van het net was good old Ferdi Reedijk weer ouderwets op dreef. De diagonaal, die tijdens het grasseizoen vaak deel uitmaakt van het Zeister heldenensemble, speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen. Ondanks deze mannen in vorm bood Pelster/Cito uitstekend partij in de eerste twee sets. Jurjen Hellinga kon na een lange periode van blessureleed eindelijk laten zien waarom hij afgelopen zomer is gecontracteerd. De Friese diagonaal scoorde uit alle hoeken en standen en mede door zijn goede spel nam Pelster/Cito in de eerste set een 21-20 voorsprong. Toen Michiel Voost bij Inter aan service kwam, raakte setwinst echter snel uit beeld. De passlinie van Pelster/Cito kreeg zijn harde sprongservice niet onder controle en verloor de eerste set met 25-22.

In set twee hield Pelster/Cito wel tot het einde stand. Door goed te serveren en te blokkeren nam de thuisploeg een 23-20 voorsprong. Bijna werd de set nog uit handen gegeven, maar de Topdivisiedebutant bleef koel en bracht de stand op 1-1 in sets. Kasper Aalbregt, die de laatste weken wat minder in actie kwam, maakte indruk met een aantal snoeiharde killblocks.

Bij een 1-1 stand in sets kon de wedstrijd alle kanten op maar Pelster/Cito kon het hoge niveau uit de eerste twee sets niet vasthouden. Passend waren de Zeistenaren kwetsbaar waardoor spelverdeler Marcel Tjepkema nauwelijks zijn middenmannen in stelling kon brengen. Inter profiteerde en won redelijk gemakkelijk de derde en de vierde set. Een terechte overwinning voor de zeer geconcentreerd spelende koploper.

Na het matige spel van de afgelopen weken kan Pelster/Cito weer hoop putten uit het niveau dat zaterdag werd behaald. Deze stijgende lijn moet worden doorgetrokken in de komende reeks lastige wedstrijden tegen Alterno, Sliedrecht en het Talentteam.

Pelster/Cito – Inter Rijswijk 1-3 (22-25, 29-27, 15-25, 19-25)