Pelster/Cito speelt niet goed maar wint wel

Pelster/Cito heeft zaterdag voor de tweede keer dit seizoen Twente’05 verslagen. De ploeg van coach Paul van der Ven versloeg de reeds gedegradeerde Tukkers in Enschede met 3-0.

Fusieclub Twente’05 kent een moeilijk seizoen en staat al het hele jaar stijf onderaan. Vreemd genoeg was het wel een van de weinige ploegen die dit jaar kampioen Inter Rijswijk wist te verslaan. Pelster/Cito was dus gewaarschuwd.

In een troosteloze Pathmoshal werkten Twente’05 en Pelster/Cito een draak van een wedstrijd af. Pelster/Cito kwam in de eerste set achter en moest toestaan dat Twente’05 een 23-20 voorsprong nam. Het was te danken aan Pieter Glerum dat de Zeistenaren alsnog de set wonnen. Mede door zijn goede serviceserie stal Pelster/Cito de set met 26-24.

De tweede set was een kopie van de eerste. Pelster/Cito speelde passend zwak waardoor spelverdeler Marcel Tjepkema haast een marathon moest afleggen om bij de bal te komen. Op zich goed voor zijn conditie maar het kwam het Zeister spel niet ten goede. Op een 23-19 achterstand werd Tjepkema geslachtofferd voor Luuk van Liere. Ook Jurjen Hellinga kwam in het veld, hij verving Kasper van Trier. Van Liere en Hellinga brachten nieuw elan en wisten op miraculeuze wijze de set nog te redden. Ook een nieuwe serviceserie van Pieter Glerum en attent blokkeren van Kasper Aalbregt droegen hier aan bij.

Van Liere en Hellinga bleven staan en met deze twee spelers kwam Pelster/Cito in de derde set niet meer in de problemen. De derde set werd met 25-22 gewonnen waardoor weer drie punten werden toegevoegd aan het totaal.

Volgende week staat de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma, thuis tegen Haaglanden.

Twente ’05 – Pelster/Cito 0-3 (24-26, 24-26, 22-25)