Pelster/Cito speelt slordig, maar wint wel

Fraai was het niet altijd wat Pelster/Cito zaterdag tegen Next Volley Dordrecht liet zien, maar na vijf sets ging de ploeg van coach Paul van der Ven toch weer met de overwinning aan de haal. Pelster/Cito won voor de zesde keer in zeven wedstrijden, en voor de vierde keer kwam de zege tot stand in een vijfsetter.

De aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Next Volley Dordrecht was enigszins rommelig, aangezien de beide passer/lopers (Thijs Pietersen en Rob de Wit) trainingen misten vanwege griep. Uiteindelijk waren ze toch op tijd hersteld om samen met Guido Spooren (spelverdeler), Jurjen Hellinga (diagonaal), Dirk Peek en Bram van Slooten (middens) en Jasper Rietman (libero) aan de wedstrijd te beginnen.

Pelster/Cito kwam niet scherp genoeg uit de startblokken. De passlinie had aanvankelijk moeite met de Dordrechtse floaters, en aan het net werden enkele onnodige fouten gemaakt. Next Volley nam een ruime voorsprong (7-1) en leek af te stevenen op een makkelijke openingsset. Met Richard Posthuma (H2) voor De Wit keerde de rust in het achterveld weer terug en begon de thuisploeg aan een inhaalrace. Op 24-23 voor Dordrecht kreeg Pelster/Cito een mooie kans om de stand gelijk te brengen, maar een killblock van de bezoekers maakte aan deze illusie een einde.

In set twee herstelde Pelster/Cito de orde en begon het beter te spelen. De passing kwam weer aan bij spelverdeler Spooren en de servicedruk werd opgevoerd. Ook blokkerend kregen de groenen meer grip op de Dordtse aanvallen. Het gevolg van al dit moois was dat de tweede set met 25-19 gewonnen werd.

Pelster/Cito trok het goede spel door in de derde set en leek de wedstrijd onder controle te hebben. Een onbegrijpelijke reeks directe fouten halverwege de set zorgde er echter voor dat Next Volley zomaar een 2-1 voorsprong in de schoot geworpen kreeg. Daar konden ook de verschillende Zeister invallers niets aan doen.

Na de deceptie van de derde set moest de thuisploeg opnieuw een achterstand repareren. Jan Willem Het Lam kwam in het veld voor Van Slooten en viel uitstekend in. Mede dankzij zijn sterke optreden dwong Pelster/Cito een vijfde set af.

Een vijfde set winnen is Pelster/Cito dit seizoen wel toevertrouwd, en dat bleek ook tegen Next Volley weer. Met zakelijk en goed volleybal werd snel afstand genomen van de bezoekers, waardoor de tiebreak even later vrij eenvoudig met 15-9 gewonnen werd.

Pelster/Cito komt dit kalenderjaar nog een keer ‘thuis’ in actie. Omdat sporthal De Koppeling op zaterdag 12 december niet beschikbaar is, zal Pelster/Cito voor een keer uitwijken naar de Kees Boekehal in Bilthoven, bij volleybalvereniging Irene. De wedstrijd in Bilthoven begint om 20.00 uur.

Pelster/Cito – Next Volley Dordrecht 3-2 (23-25, 25-19, 19-25, 26-24, 15-09)
foto: johnspictures.nl