Pelster/Cito stijgt naar 2e plek in Topdivisie!

Pelster/Cito is zaterdag gestegen naar de tweede plek in de Topdivisie door het bezoekende ETEC/Nesselande met 3-0 te verslaan. De ploeg van coach Paul van der Ven begon matig aan het seizoen, maar behaalde in de laatste 5 wedstrijden de maximale score van 15 punten.

Van der Ven begon zaterdag opnieuw met het succesvolle zevental dat al weken in blakende vorm steekt: Stijn Wouters (spelverdeler), Jurjen Hellinga (diagonaal), Bram Korf en Richard Posthuma (passer/lopers), Dirk Peek en Bram van Slooten (midden) en Jasper Rietman (libero).

Vooral Dirk Peek bewees veel zin te hebben in de wedstrijd toen hij de openingsrally met de mini van de week beëindigde met een eenhandig killblock. Het toonde de gedrevenheid van de middenblokkeerder, die dit jaar nauwelijks te passeren is aan het net.

Pelster/Cito begon zeer scherp aan de wedstrijd en nam al snel een ruime voorsprong. Dit bood coach Van der Ven de gelegenheid om al zijn spelers speeltijd te gunnen. De eerste set werd beëindigd met Laurens Engel en Thijs Pietersen in het veld. In de tweede set, die eenzelfde verloop kende, mochten Guido Spooren en Kasper van Trier het karwei afmaken.

Spooren bleef staan in de derde set en kreeg gezelschap van Jurjen Julianus, waarmee ook de twaalfde selectiespeler zijn bijdrage kon leveren. Het spel van Pelster/Cito was niet meer zo sprankelend als in de eerste anderhalve set, maar voldoende om zonder setverlies ETEC/Nesselande te verslaan.

Volgende week zaterdag wacht Pelster/Cito de lastige uitwedstrijd tegen Peelpush, dat de tweede plaats in de Topdivisie met de Zeistenaren deelt. De ploeg van coach Paul van der Ven zal er alles aan doen om de tweede plaats in Meijel te verdedigen.

Pelster/Cito – ETEC/Nesselande 3-0 (25-20, 25-22, 25-22)