Pelster/Cito te sterk voor Talentteam

Pelster/Cito heeft zaterdag haar vierde overwinning in vijf wedstrijden geboekt. In sporthal de Koppeling in Zeist was de thuisploeg met 3-0 te sterk voor het Talentteam. De ploeg van coach Paul van der Ven deelt nu de tweede plaats in de Topdivisie met het Talentteam en Sliedrecht Sport. De mannen uit Zeist speelden echter een wedstrijd minder.

Volleybal leeft tegenwoordig in Zeist en dat was te zien tijdens de derde thuiswedstrijd van Pelster/Cito. Er was nog meer publiek gekomen dan in de voorgaande wedstrijden en de sfeer was uitstekend. Coach Paul van der Ven had zijn basisopstelling op een plek gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen Sliedrecht Sport. Naast Marcel Tjepkema, Pieter Glerum, Frank van Egmond, Richard Posthuma, Thijs Pietersen en Jurjen Julianus mocht nu ook aanvoerder Kasper Aalbregt beginnen.

In het begin van de eerste set ging de stand gelijk op. Pelster/Cito zette de passlinie van het Talentteam direct onder druk. Chris Ogink liet echter zien ook goed te kunnen serveren en bracht de Zeister passers meerdere malen in verlegenheid. De talenten van Papendal lieten zien netjes te kunnen blokkeren. In de veldverdediging en de passing lieten ze echter teveel liggen, waardoor Pelster/Cito toch relatief eenvoudig een gaatje kon slaan aan het einde van de set. Zo ging de eerste set met 25-21 naar de thuisploeg.

In de tweede set lukte het Pelster/Cito om de talenten, die het moesten stellen zonder de geblesseerde hoofdaanvaller Hidde Boswinkel, al vroeg terug te wijzen. De aanvallers van de thuisploeg gingen iets slimmer aanvallen, waardoor de effectiviteit omhoog ging. Daarnaast werd de servicedruk nog eens opgevoerd. Het gevolg was dat de tweede set met 25-16 gewonnen werd.

Tot zaterdag won Pelster/Cito drie wedstrijden met 3-1. Zou er nu eindelijk een 3-0 zege komen? In de altijd lastige derde set liep Pelster/Cito lang achter de feiten aan nadat Chris Ogink zijn team met een mooie serviceserie een voorsprong had bezorgd. De ploeg van coach Paul van der Ven bleef echter rustig, en kwam puntje voor puntje terug. De passing werd weer op orde gebracht, waardoor de middenas met Julianus en Aalbregt vaak tot scoren kwam. Op 20-18 voor Pelster/Cito leek er weinig aan de hand. In de slotfase maakten de mannen uit Zeist het zichzelf nog onnodig lastig, maar op 28-27 werd dan eindelijk het verlossende matchpoint benut.

Pelster/Cito staat nu tweede op de ranglijst in de Topdivisie en heeft al gespeeld tegen de nummers een, drie, vier, vijf en twaalf. De komende weken treffen de Zeistenaren dus vooral ploegen, die nu in het rechterrijtje staan. Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Gemini S op het programma.

Pelster/Cito – Talentteam Papendal/Arnhem 3-0 (25-21, 25-16, 29-27)