Pelster/Cito uitgeschakeld in beker

Pelster/Cito is zaterdag uitgeschakeld in het nationale bekertoernooi. Het team van coach Paul van der Ven eindigde als tweede in een vierkamp in Waspik, terwijl alleen de winnaar van dit toernooi zich plaatste voor de achtste finale. Eerstedivisionist Nesselande VoorElkaar.nl bleek in de derde en laatste wedstrijd nipt met 2-1 te sterk.

Pelster/Cito begon uitstekend aan het bekertoernooi in het Brabantse Waspik. Topdivisionist HLB Van Daal/DS, op papier de sterkste tegenstander, werd snel met 2-0 van het veld geveegd.

De wedstrijd erna tegen tweededivisionist en organisator Atak’55 verliep al moeizamer. Na de winst van de eerste set waren de groenen het in set twee even helemaal kwijt. Gelukkig was Pelster/Cito in de derde set weer bij de les, en werd een blamage voorkomen.

De derde en laatste wedstrijd van de dag, tegen de koploper van de 1e divisie Nesselande VoorElkaar.nl, zou een echte finale worden. De ploeg uit Zevenhuizen had immers ook haar eerste twee wedstrijden gewonnen. Na een wisselvallige wedstrijd gaf Pelster/Cito een vervolg in het bekertoernooi in de laatste set van de dag uit handen. Het team van coach Paul van der Ven kwam in deze set nog knap terug van 1-7 naar 7-7, maar maakte daarna teveel directe fouten om aanspraak te maken op de overwinning.

Uitslagen 3e ronde nationale beker:

Pelster/Cito – HLB Van Daal/DS 2-0 (25-12, 25-21)
Atak’55 – Pelster/Cito 1-2 (19-25, 25-11, 08-15)
Pelster/Cito – Nesselande VoorElkaar.nl 1-2 (20-25, 25-11, 11-15)