Pelster/Cito uitgeschakeld in beker

Pelster/Cito is zaterdag uitgeschakeld in het nationale bekertoernooi. De Zeistenaren verloren hun eerste wedstrijd in Tilburg met 3-1 van Inter Rijswijk, de koploper van de Topdivisie. Omdat Inter eerder op de middag al had gewonnen van Triade-VCT, ging de wedstrijd Pelster/Cito – Triade-VCT alleen nog om de eer. Alleen de winnaar van de driekamp plaatste zich namelijk voor de volgende ronde.

Pelster/Cito reisde zaterdag met een door blessures geteisterde selectie af naar Tilburg. Diagonaalspelers Pieter Glerum, Jurjen Hellinga en Wouter Stoltz waren niet inzetbaar, net als passer/loper Bram Korf en spelverdeler Luuk van Liere. Passer/loper Thijs Pietersen begon noodgedwongen als diagonaal, naast Richard Posthuma, Kasper van Trier, Marcel Tjepkema, Dirk Peek, Jurjen Julianus en Frank van Egmond. Pelster/Cito startte fel en zette Inter vanaf begin af aan onder druk. De ploeg van coach Paul van de Ven veroverde een voorsprong van vijf punten maar gaf deze aan het einde van de set onnodig uit handen en verloor de eerste set met 25-23.

De teleurstelling van het verlies van de eerste set werkte door in set twee. Inter nam een 7-0 voorsprong, mede door de haperende pass aan Zeister zijde. Pelster/Cito vocht zich nog aardig terug in de set maar kon een 2-0 achterstand niet voorkomen. In de derde set begon het eindelijk weer te lopen bij de nummer twee uit de Topdivisie. Door de derde set met 26-24 te winnen, bracht Pelster/Cito de spanning terug in de wedstrijd. In de rommelige vierde set nam Pelster/Cito een 10-5 voorsprong, nadat Inter speler Jeroen van Zwieten een rode kaart kreeg. Net als in de eerste set werd echter een voorsprong van vijf punten uit handen gegeven. Inter, met een indrukwekkende Eric-Jan Rothfusz, won de vierde set met nipt verschil en plaatste zich zo voor de volgende bekerronde.

Omdat Inter zich na deze wedstrijd al geplaatst had, ging de wedstrijd tussen Pelster/Cito en Triade-VCT alleen nog om de eer. Pelster/Cito speelde geen beste wedstrijd, maar won wel met 3-2. Daar konden ook een rode kaart voor de coach van Triade-VCT en een gefrustreerde lijnrechter niets aan veranderen. Pelster/Cito kan zich nu weer volledig richten op de competitie. Dit kalenderjaar wordt er nog gespeeld tegen Ecare Apollo 8, Twente’05 en Haaglanden. Een mooie uitdaging voor de ploeg uit Zeist om zoveel mogelijk punten te vergaren in deze drie duels.

Uitslagen 3e ronde beker:

Inter Rijswijk – Pelster/Cito 3-1 (25-23, 25-17, 24-26, 26-24)
Pelster/Cito – Triade-VCT 3-2 (23-25, 25-21, 19-25, 27-25, 16-14)