Pelster/Cito veegt Sliedrecht van het veld

Pelster/Cito heeft zaterdagavond ook de tweede wedstrijd van het seizoen 2015-2016 gewonnen. Het team van coach Paul van der Ven won verrassend eenvoudig met 3-0 van Sliedrecht Sport. Pelster/Cito heerste op alle fronten en stuurde de tegenstander na ruim een uur volleybal weer richting de kleedkamer.

Sliedrecht Sport overtuigde in de eerste wedstrijd van het seizoen en versloeg streekgenoot Next Volley Dordrecht met een ruime 3-0. De ploeg van Tim Oskam reisde vol vertrouwen af naar Zeist, zeker gezien de wetenschap dat Pelster/Cito drie geblesseerde spelers had: Guido Spooren, Rob de Wit en Laurens Engel.

Omdat de Oranje vrouwen zaterdagmiddag in de halve finale van het EK slechts drie sets nodig hadden om Turkije te verslaan, kon Nevobo medewerker Thijs Pietersen net op tijd terug zijn in Zeist om de wedstrijd te halen. Pietersen mocht beginnen samen met Gerard Top, Jurjen Hellinga, Dirk Peek, Jan Willem Het Lam, Jasper Rietman en Richard Posthuma. Laatstgenoemde werd geleend van Heren 2, dat op vrijdagavond al had gespeeld.

Pelster/Cito had Sliedrecht Sport van tevoren uitvoerig bestudeerd en speelde tactisch een sterke wedstrijd. De talentvolle libero van Sliedrecht, de 16-jarige Mika Prins, werd verkozen tot doelwit en beleefde een lastige avond. Prins werd keer op keer in verlegenheid gebracht door de sterke Zeister service. Omdat Sliedrecht de passing niet onder controle kreeg, konden de middenblokkeerders Dirk Peek en Jan Willem Het Lam uitblinken. Peek blokkeerde de ballen zo hard naar beneden, dat een van de spelers van Sliedrecht met een bloedneus van het veld moest.

Ook in de side-out had Pelster/Cito de zaakjes keurig op orde. De passing stond als een huis, waardoor spelverdeler Top in zijn eerste wedstrijd als basisspeler een uitstekend thuisdebuut kon maken. Pelster/Cito maakte uiteindelijk het karwei af in drie sets, zonder echt in gevaar te komen.

Volgende week zaterdag is Pelster/Cito vrij, omdat tegenstander Particolare/DS de wedstrijd wilde verplaatsen. Op zaterdag 17 oktober speelt de groen-witte brigade opnieuw thuis, dan komt het sterke Peelpush op bezoek.

Pelster/Cito – Sliedrecht Sport 3-0 (25-18, 25-18, 25-21)