Pelster/Cito vergeet zichzelf te belonen

Pelster/Cito heeft haar tweede wedstrijd in de Topdivisie met 3-1 verloren van kampioenskandidaat Inter Rijswijk. De ploeg uit Zeist won zaterdag brutaal de eerste set in de Rijswijkse Marimbahal maar vergat zichzelf in het vervolg van de wedstrijd te belonen. Het hoge niveau dat aan het begin van de wedstrijd werd gehaald, kon niet lang genoeg worden vastgehouden. Het gevolg was dat de ervaren ploeg van coach Willy Steenbakkers het initiatief overnam en goed wegkwam met een 3-1 overwinning.

Coach Paul van der Ven had zijn basisteam op een plek gewijzigd ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen Next Volley Dordrecht. Vanwege de terugkeer van libero Frank van Egmond, begon Richard Posthuma weer terug op zijn vertrouwde passer/loper positie. Pelster/Cito begon sterk aan de wedstrijd en liet Inter Rijswijk meteen merken dat het geen makkelijke avond zou gaan worden. De Zeister middenas, bestaande uit Jurjen Julianus en Kasper Aalbregt, speelde uitstekend en maakte zowel aanvallend als blokkerend indruk. Diagonaal Pieter Glerum speelde zeer efficiënt en schreef belangrijke punten op zijn naam. Door goed te verdedigen en te blokkeren liep Pelster/Cito uit naar een mooie voorsprong. De thuisploeg kwam aan het einde van de set nog gevaarlijk dichtbij maar het was oud Rijswijkspeler Marcel Tjepkema die met een ace de set binnen serveerde (25-23).

Pelster/Cito begon ook goed aan de tweede set. Het spel was aan beide kanten wat rommelig, met veel servicefouten over en weer, maar een prachtig killblock van Jurjen Julianus bezorgde Pelster/Cito een belangrijke voorsprong. Helaas werd na dit blok een opstellingsfout geconstateerd waardoor het punt naar Inter Rijswijk ging. Het zou het keerpunt in de wedstrijd blijken te zijn. Vanaf dit moment begon Inter Rijswijk, aan de hand van de sterk spelende Eric-Jan Rotfusz, weer te laten zien waartoe het in staat is. Pelster/Cito kreeg nog voldoende kansen, en kon zelfs op 24-24 komen, maar een killblock op Richard Posthuma betekende 25-23 voor de thuisploeg en 1-1 in sets.

Met Bram Korf in het veld voor Kasper van Trier startte Pelster/Cito uitstekend aan de derde set (8-4 voor). Vanaf halverwege de set ging het echter mis. De bij Pelster/Cito welbekende Ferdi Reedijk pijnigde de Zeister passlinie met zijn snoeiharde sprongservices. Toen even later ook Eric-Jan Rotfusz een serie vanachter de servicelijn maakte, was het definitief gedaan. De passers van Pelster/Cito hadden moeite om de bal goed bij spelverdeler Marcel Tjepkema te krijgen. En als de pass wel goed lag, gaven de aanvallers niet thuis. Inter Rijswijk veroverde de derde set met 25-18 en greep zo een 2-1 voorsprong.

In de vierde set was het gedaan met de weerstand van de Topdivisie debutant. Pelster/Cito keek al snel tegen een hopeloze achterstand aan en daar kon ook een contingent invallers niets meer aan veranderen. Inter Rijswijk won de vierde set met 25-14 en daarmee de wedstrijd met 3-1. Pelster/Cito mag trots zijn op het feit dat ze kampioenskandidaat Inter Rijswijk tweeëneenhalve set uitstekend partij boden. Maar enige teleurstelling is ook op zijn plaats, aangezien er zaterdag wellicht meer in had gezeten dan een 3-1 nederlaag.

Pelster/Cito speelt aanstaande zaterdag haar tweede thuiswedstrijd in de Topdivisie. Om 19.00 uur staat de wedstrijd tegen koploper VV Alterno op het programma. De ploeg van oud Cito coach Gert Veldhuizen verloor nog geen wedstrijd dit seizoen. Wederom een pittige uitdaging dus voor de ploeg van coach Paul van der Ven.

Inter Rijswijk – Pelster/Cito 3-1 (24-26, 25-23, 25-18, 25-14)