Pelster/Cito verliest met 3-1 van Vocasa

Pelster/Cito is er zaterdag niet in geslaagd om de inhaalwedstrijd tegen Vocasa te winnen. De ploeg uit Nijmegen won in Bodegraven met 3-1 en steeg door deze overwinning naar de tweede plaats in de Topdivisie. Pelster/Cito blijft vijfde.

Pelster/Cito moest voor de inhaalwedstrijd tegen Vocasa eenmalig uitwijken naar Bodegraven omdat er in Zeist geen zaal beschikbaar was. De logistieke operatie was de moeite waard, want toen de vertrouwde setting eenmaal was opgebouwd, stroomde sporthal de Sporthoeve snel vol. In de wisselvallige eerste set lieten beide teams niet hun beste volleybal zien. Pelster/Cito stond passend onder druk maar omdat ook Vocasa niet foutloos speelde, ging de stand lang gelijk op. Vooral Jurjen Hellinga sloeg veel punten binnen en mede door zijn goede spel kwamen de Zeistenaren op 24-23 op setpoint. Een domme communicatiefout tussen de blokkeerders zorgde ervoor dat Vocasa onbedreigd 24-24 kon binnenslaan. Toen de Nijmegenaren vervolgens met een gelukje 25-24 maakten (service via de netrand) en daarna een aanval van Hellinga afremden, kon Dennis van der Wiel 26-24 scoren.

Pelster/Cito ging goed om met de teleurstelling van het verlies van de openingsset en speelde een stuk overtuigender in set twee. Bram Korf, die een echte thuiswedstrijd speelde in zijn woonplaats, kwam goed uit de verf. Aan het einde van de set werd Pelster/Cito wat slordig maar het was de ingekomen Pieter Glerum die met mooi killblock voor de verlossing zorgde en de eindstand op 27-25 bepaalde.

In set drie viel de passing volledig weg. Vocasa kon prijsschieten met de service en stond binnen no time met 12-4 voor. Coach Paul van der Ven bracht Luuk van Liere in voor Marcel Tjepkema. Pieter Glerum werd ingebracht als passer/loper ten koste van Bram Korf en Jurjen Julianus verving Dirk Peek op het midden. De wissels brachten enig nieuw elan maar het gat was veel te groot om te overbruggen.

In de vierde set bleef Kasper van Trier op de bank terwijl Jurjen Hellinga en Bram Korf als passer/lopers fungeerden. Pieter Glerum mochten starten als diagonaal. De stand ging tot 19-19 gelijk op maar op dat moment verviel Pelster/Cito opnieuw in slordigheden. De pass kwam niet meer aan en de aanvallers kwamen niet meer tot scoren. Vocasa sloeg een gaatje, gaf deze voorsprong niet meer uit handen en won de wedstrijd met 3-1.

Aanstaande zaterdag speelt Pelster/Cito in Enschede tegen het reeds gedegradeerde Twente’05. Op 5 april staat de laatste thuiswedstrijd op het programma, als Haaglanden uit Voorburg naar Zeist komt. Op 12 april sluit Pelster/Cito het seizoen af met een uitwedstrijd tegen Next Volley Dordrecht.

Bekijk hier beelden van de wedstrijd: http://www.youtube.com/watch?v=iQXyz6Iy9Pc

Pelster/Cito – VoCASA 1-3 (24-26, 27-25, 15-25, 21-25)