Pelster/Cito verliest 2e plaats aan Vocasa

Pelster/Cito is zaterdag de tweede plaats in de Topdivisie kwijtgeraakt aan Vocasa. De Nijmegenaren waren in eigen huis met 3-0 te sterk. Niet eerder dit seizoen kwam de ploeg uit Zeist zo zwak voor de dag. Ook mag worden gesteld dat Vocasa een erg verdienstelijke wedstrijd speelde.

Pelster/Cito kende een droomdebuut in de Topdivisie maar sinds half november lukt het de mannen van coach Paul van der Ven niet meer om het hoge niveau uit de eerste zes wedstrijden te evenaren. Er werd nog wel met 3-2 gewonnen van Peelpush en Ecare Apollo, en Twente’05 werd zelfs met 3-0 verslagen, maar de kwaliteit van het spel was niet altijd om over naar huis te schrijven. Een verliespartij kon niet uitblijven en in de laatste wedstrijd van 2013 was Haaglanden inderdaad met 3-2 te sterk.

De hoop dat Pelster/Cito weer met een fitte selectie aan 2014 kon beginnen bleek ijdel. Bram Korf en Jurjen Hellinga zijn weliswaar weer inzetbaar, maar daar tegenover staat dat Paul van der Ven niet kan beschikken over Pieter Glerum, Luuk van Liere en Dirk Peek. Het feit dat Pelster/Cito met een gereviseerde basisopstelling begon aan de wedstrijd tegen Vocasa mag echter niet worden opgevoerd als excuus voor het slechte spel in Nijmegen. Ook zonder de geblesseerden heeft Pelster/Cito normaliter genoeg kwaliteit in huis om het Vocasa in ieder geval lastig te maken.

De start van de wedstrijd tegen Vocasa was nog veelbelovend voor Pelster/Cito. Met veel druk en enthousiasme werd een 14-11 voorsprong genomen. Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd echter volledig. Hoewel de passing redelijk overeind bleef, waren de fouten in de aanval en service opeens niet meer te overzien. Pelster/Cito deed Vocasa zoveel punten cadeau, dat de thuisploeg niet veel meer hoefde te doen dan goed serveren om de set te winnen.

Toen in de tweede set ook de pass aan Zeister zijde volledig wegviel, was Pelster/Cito voor het eerst dit seizoen echt de weg kwijt. Een 25-9 nederlaag was het gevolg. Daar konden ook de ingekomen wissels niets aan veranderen.

Met Bram Korf op de diagonaalpositie en Reinout Huisman als passer/loper, vocht Pelster/Cito in de derde set voor haar laatste kans. Lang bleven de mannen van coach Paul van der Ven aan de goede kant van de score, maar boven de twintig nam Vocasa definitief afstand. Het moet worden gezegd dat Vocasa een puike wedstrijd speelde. Dat de Nijmegenaren momenteel tweede staan, is gezien het spel van zaterdag niet meer dan terecht. Vooral de pas 18-jarige spelverdeler Dicky Kottink speelde een hele goede wedstrijd.

Aanstaande zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen koploper Inter Rijswijk op het programma. Na twee nipte 3-1 nederlagen, in de competitie en in de beker, zal Pelster/Cito proberen het de gedoodverfde titelkandidaat nog moeilijker te maken. Pelster/Cito is dit seizoen in eigen huis nog ongeslagen en zal deze mooie status met hand en tand verdedigen.

Vocasa – Pelster/Cito 3-0 (25-18, 25-9, 25-22)