Pelster/Cito verslaat koploper Alterno

Pelster / Cito heeft ook haar tweede thuiswedstrijd in de Topdivisie gewonnen. In de sfeervolle sporthal de Koppeling werd koploper Alterno zaterdag-avond met 3 – 1 verslagen. De Apeldoorners hadden tot dit weekend nog geen set verloren.

Coach Paul van de Ven kon zaterdag niet beschikken over passer loper Bram Korf, die deze week zijn duim brak op de training. Kasper van Trier was lichtgeblesseerd maar wel inzetbaar. Om toch voldoende opties te hebben op de buitenkant, werd Wouter Stoltz toegevoegd aan de wedstrijdselectie.

Pelster/Cito startte met Marcel Tjepkema, Pieter Glerum, Dirk Peek, Jurjen Julianus, Richard Posthuma, Thijs Pietersen en Frank van Egmond. Dit zevental begon zeer geconcentreerd en agressief aan de wedstrijd. Door veel servedruk te leveren werd halverwege de set een gat geslagen van vijf punten. Alterno kwam nog gevaarlijk dichtbij, maar de thuisploeg bleef koel en kalm en haalde de set uiteindelijk met 25-21 binnen.

Ook in set twee had de thuisploeg het beste van het spel. Wederom werd een gat van vijf punten geslagen. Alterno vocht zich echter onder aanvoering van René van der Mark, die verrassend genoeg niet in de basis begon, opnieuw terug. Paul van de Ven moest in een time-out zijn spelers even flink oppeppen en dat hielp. Met Jurjen Hellinga en Luuk van Liere als dubbele wissel, won Pelster/Cito ook de tweede set, nu met 25-22.

Set drie was er een om snel te vergeten voor de Zeistenaren. Het Alterno van oud Cito coach Gert Veldhuizen ging alles of niets spelen en Pelster/Cito kon het hoge niveau van de eerste twee sets even niet meer vasthouden. Binnen no time had Alterno een voorsprong van tien punten te pakken, en de Apeldoorners hielden deze marge vast tot het einde van de set.

In set vier had de thuisploeg de zaakjes weer op orde. De pass kwam weer goed aan bij spelverdeler Marcel Tjepkema met als gevolg dat bijna iedere side-out werd gescoord. Toen Richard Posthuma aan het einde van de set een knappe serveserie maakte, was het definitieve gat geslagen. Het was Pieter Glerum die de eer had om het matchpoint te benutten.

Met zes punten uit drie wedstrijden maakt de debutant uit Zeist een prima start in de Topdivisie. Volgend weekend wordt er niet gespeeld en op 26 oktober wacht de mooie uitwedstrijd tegen koploper Sliedrecht Sport.

Pelster/Cito – VV Alterno 3-1 (25-21, 25-22, 15-25, 25-20)