Pelster/Cito verslaat opnieuw koploper

Pelster/Cito is er voor de tweede wedstrijd op rij in geslaagd om de koploper van de Topdivisie te verslaan. Twee weken geleden versloegen de Zeistenaren Alterno, zaterdag werd Sliedrecht Sport met 1-3 gevloerd.  Mede door goed uit te rusten in het speelvrije weekend, werd er enorm goed getraind in de voorbereiding op de wedstrijd tegen Sliedrecht Sport. Vol overtuiging werd dan ook afgereisd naar sporthal de Stoep, voor een van de leukste uitwedstrijden van het jaar.

In het begin van de eerste set was deze overtuiging in het veld echter ver te zoeken. Pelster/Cito, dat startte met dezelfde basis als tegen Alterno, begon weifelachtig en kwam maar moeilijk tot scoren tegen het goed georganiseerde Sliedrechtse blok. Een ruime achterstand was het gevolg en toen Sliedrecht op 24-20 kwam, leek de set gespeeld. Niets bleek minder waar. Spelverdeler Stijn Wouters, die was meegereisd in plaats van de geblesseerde Luuk van Liere, gaf zijn team met een knappe invalbeurt inspiratie voor een Houdini achtige ontsnapping. Pelster/Cito draaide op de service van Pieter Glerum een 24-21 achterstand om in een 24-25 voorsprong. De Zeister blokkering, vooral van Dirk Peek, was in deze serie niet te passeren. Sliedrecht sputterde nog tegen door 25-25 te maken maar hierna maakte de ploeg van coach Paul van der Ven het karwei gedecideerd met 25-27 af.

Het ‘stelen’ van de eerste set gaf Pelster/Cito vleugels in de tweede set. De mannen uit Zeist speelden vrijuit en legden Sliedrecht vooral met de service veel druk op. De thuisploeg ging juist steeds slechter serveren en dat maakte het spelletje voor Pelster/Cito erg makkelijk. Met 16-25 ging ook de tweede set naar de Topdivisie debutant.

Sliedrecht Sport vocht in de derde set met succes voor haar laatste kans. De ingekomen Roy Kroon bracht wat bravoure in zijn ploeg en de thuisploeg liep uit naar 11-5. Dankzij een goede invalbeurt van Kasper van Trier kwam Pelster/Cito terug, en werd zelfs een 19-21 voorsprong genomen. In de eindfase van de set liet Sliedrecht echter haar beste spel zien, en dat zorgde ervoor dat de ploeg van coach Tim Oskam de set met 25-22 won en de spanning weer terugbracht in de wedstrijd.

In set vier was Pelster/Cito weer bij de les. Mede dankzij de stabiele passing van de foutloos spelende libero Frank van Egmond werd al snel een 4-8 voorsprong genomen. Vanaf dat moment kwam de overwinning geen moment meer in gevaar. Met 19-25 werd de vierde set en daarmee de derde wedstrijd in de Topdivisie gewonnen. Aanstaande zaterdag neemt Pelster/Cito het in eigen huis op tegen het Talentteam, dat net als de Zeistenaren dit seizoen nog maar een wedstrijd verloor.

Sliedrecht Sport – Pelster/Cito 1-3 (25-27, 16-25, 25-22, 19-25)