Pelster/Cito weet weer wat winnen is

Pelster/Cito heeft na een serie van vier opeenvolgende nederlagen weer gewonnen. In sporthal de Koppeling werd Sliedrecht Sport met 3-1 verslagen. Door deze overwinning stijgt Pelster/Cito naar de vierde plaats in de Topdivisie. Het gat met het Talentteam, dat tweede staat, bedraagt slechts twee punten. Bovendien mogen de Zeistenaren nog een wedstrijd inhalen.

Pelster/Cito baarde in het begin van het seizoen opzien door Sliedrecht Sport in sporthal de Stoep met 3-1 te verslaan. De mannen van coach Paul van der Ven begonnen dus vol vertrouwen aan de thuiswedstrijd tegen de ‘Dark Horses’, zoals de Sliedrechters zichzelf graag noemen. Van der Ven gunde voor het eerst sinds november weer een basisplaats aan Pieter Glerum, die weer helemaal terug is na zijn rugblessure. Op de passer/loper positie kreeg Bram Korf de voorkeur boven Kasper van Trier. Marcel Tjepkema, Jurjen Julianus, Kasper Aalbregt, Thijs Pietersen en Frank van Egmond complementeerden de basis.

De ‘starting seven’ begonnen uitstekend aan de wedstrijd en zetten Sliedrecht direct onder druk. Zonder al teveel moeite werd de eerste set met 25-17 gewonnen. In de tweede set ging het een stuk moeizamer. Sliedrecht verdedigde steeds een kleine voorsprong maar Pelster/Cito vocht zich terug tot 21-21. Op dat moment kreeg aanvoerder Roy Kroon van Sliedrecht de rode kaart hetgeen Pelster/Cito een gratis punt opleverde. De thuisploeg profiteerde dankbaar en won de tweede set met het minimale verschil van twee punten.

In set drie was de concentratie bij de mannen uit Zeist even ver te zoeken. Sliedrecht profiteerde door deze doorgang met 25-19 te winnen en bracht zo de spanning terug in de wedstrijd. Vanaf set vier stonden alle spelers met een groen tenue echter weer op scherp. Met de ingevallen Kasper van Trier in het veld maakte de thuisploeg de wedstrijd professioneel met 3-1 af.

Na een vrij weekend neemt Pelster/Cito het op zaterdag 15 februari op tegen het Talentteam, dat tweede staat op de ranglijst. Eerder dit seizoen werden de talenten van coach Ron Zwerver met 3-0 verslagen, maar de verwachting is dat het zaterdag in Arnhem een stuk moeilijker zal worden om te winnen.

Pelster/Cito – Sliedrecht Sport 3-1 (25-17, 25-23, 19-25, 25-16)