Pelster/Cito wint 1e wedstrijd in de Topdivisie!

Pelster/Cito heeft in de allereerste wedstrijd in de Topdivisie direct haar visitekaartje afgegeven. In thuishal de Koppeling werd Next Volley Dordrecht keurig met 3-1 verslagen. Een prachtig debuut voor de Zeistenaren, die zaterdag voor het eerst onder leiding stonden van coach Paul van der Ven.

Er waren zaterdag veel zaken nieuw in sporthal de Koppeling. De eerste wedstrijd met een nieuwe naam (Pelster/Cito), de eerste wedstrijd in de Topdivisie, de eerste wedstrijd op het centre court, voor het eerst ballenkinderen en een speaker en dus de eerste wedstrijd voor Van der Ven als coach.

De nieuwbakken coach, die onlangs in Zeist is komen wonen, kon zaterdag niet beschikken over Frank van Egmond en Thijs Pietersen. Van der Ven koos ervoor om te starten met Marcel Tjepkema (spelverdeler), Pieter Glerum (diagonaal), Bram Korf en Kasper van Trier (passer/lopers), Jurjen Julianus en Kasper Aalbregt (midden) en Richard Posthuma (libero). Dit zevental ging uitstekend van start en won, aangemoedigd door het in grote getalen opgekomen publiek, zowel de eerste als de tweede set met ruim verschil. In de derde set verslapten de mannen van Pelster/Cito enigszins, waardoor Next Volley Dordrecht de set veroverde en de spanning terugbracht in de wedstrijd. In de cruciale vierde set maakten Dirk Peek en Jurjen Hellinga een knappe invalbeurt. Mede door hun goede spel won Pelster/Cito de vierde set en daarmee de wedstrijd met 3-1. Ook invallibero Richard Posthuma speelde zaterdag een prima wedstrijd.

Aankomende zaterdag speelt Pelster/Cito niet. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 5 oktober, uit tegen Inter Rijswijk.

Pelster/Cito – Next Volley Dordrecht 3-1 (25-18, 25-17, 17-25, 25-19)