Pelster/Cito wint met 3-2 van USC US

Pelster/Cito heeft zaterdagavond de eerste overwinning van het seizoen geboekt door USC US met 3-2 te verslaan. De gehavende ploeg van coach Paul van der Ven speelde verbazingwekkend goed in de eerste twee sets. In de vierde set lieten de Zeistenaren twee matchpoints onbenut.

Pelster/Cito moest zaterdag Bram Korf, Kasper van Trier en Thijs Pietersen missen vanwege blessures. Omdat ook Richard Posthuma en Stijn Wouters afwezig waren, moest Van der Ven maar liefst vijf invalspelers oproepen: Freek Michel, Bas Ghijssen, Stephen Roper, Marcel Tjepkema en Frank van Egmond.

Ondanks de gehavende selectie begon Pelster/Cito uitmuntend aan de wedstrijd. Frank van Egmond stond als een dijk te passen en te verdedigen, net als libero Jasper Rietman. Spelverdeler Guido Spooren, die vorige week nog op de bank moest beginnen, bediende zijn aanvallers uitstekend. Freek Michel en Jurjen Hellinga scoorden veelvuldig, terwijl ook middenmannen Jurjen Julianus en Dirk Peek het prima deden. Pelster/Cito won de eerste twee sets met ruim verschil.

Wellicht ging het te makkelijk voor Pelster/Cito want in set drie trad het verval in. USC US richtte zich op en won terecht de derde set met 25-17. In set vier nam USC US opnieuw een voorsprong, maar door een reeks prachtige killblocks en services van Peek verdiende Pelster/Cito op 24-23 toch het eerste matchpoint. De eerste kans werd gemist, en ook het tweede matchpoint werd niet benut. USC US won alsnog de set en dwong een tiebreak af.

In die vijfde set nam Pelster/Cito snel afstand. USC US kwam nog knap terug maar een cruciale aanval van Van Egmond bracht de Zeistenaren in veilige haven. Volgende week speelt Pelster/Cito thuis tegen Ecare Apollo 8.

USC US – Pelster/Cito 2-3 (20-25, 19-25, 25-17, 27-25, 13-15)