Pover Pelster/Cito verliest van Peelpush

Pelster/Cito heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen door met 3-0 te verliezen van Peelpush. De ploeg uit Zeist haalde in het Limburgse Meijel slechts een halve set een acceptabel niveau. Peelpush speelde goed en profiteerde door met 3-0 te winnen.

Op 16 november kwam Peelpush op bezoek in Zeist. Pelster/Cito werd toen in de eerste twee sets verrast maar wist door hard te werken wel een 3-2 zege te boeken. Het spel van de Limburgers had echter indruk achtergelaten en met die wetenschap in het achterhoofd werd zaterdag afgereisd naar Meijel.

Coach Paul van der Ven startte met Marcel Tjepkema, Jurjen Hellinga, Dirk Peek, Jurjen Julianus, Kasper van Trier, Reinout Huisman en libero Frank van Egmond. De start van Pelster/Cito was, net als vorige week, bijzonder matig. Serverend werd nauwelijks druk geleverd en het blok kreeg geen vat op de sterke buitenaanvallers van Peelpush. Peelpush won terecht de eerste set met 25-20.

In de tweede set kende Pelster/Cito een sterke periode. Mede door de veel scorende Hellinga werd een 22-20 voorsprong genomen. In de eindfase van de set smolt deze voorsprong als sneeuw voor de zon. De pass viel weg en de hoge set-ups werden niet meer gescoord door de aanvallers. Peelpush won de set met 27-25 en nam zo, net als op 16 november, een 2-0 voorsprong.

Waar het Pelster/Cito toen lukte om voor eigen publiek de wedstrijd te kantelen, ging de wedstrijd in Meijel als een nachtkaars uit. Een vroege voorsprong van Peelpush betekende de doodsteek voor de mannen uit Zeist. De wissels, Kasper Aalbregt, Pieter Glerum, Bram Korf en Luuk van Liere, kwamen te laat om de wedstrijd om te draaien. Peelpush won de derde set met 25-16 en bezorgde Pelster/Cito zo de tweede 3-0 nederlaag van het seizoen.

Aankomende zaterdag speelt Pelster/Cito thuis tegen Ecare Apollo 8 uit Borne. Een mooie kans voor de mannen uit Zeist om het licht geknakte zelfvertrouwen weer op te vijzelen!

Peelpush – Pelster/Cito 3-0 (25-20, 27-25, 25-16)