Prachtige laatste thuiswedstrijd Heren 1

Pelster/Cito heeft zaterdag haar trouwe publiek getrakteerd op een prachtige laatste thuiswedstrijd. De ploeg van coach Paul van der Ven versloeg het bezoekende Haaglanden met 3-0 en domineerde de hele wedstrijd. Maar liefst vijf spelers van Pelster/Cito speelden hun laatste thuiswedstrijd in het groene tenue. Marcel Tjepkema, Kasper Aalbregt, Frank van Egmond, Pieter Glerum en Luuk van Liere zijn volgend seizoen helaas niet meer in sporthal de Koppeling te bewonderen.

Coach Paul van der Ven startte tegen Haaglanden met Marcel Tjepkema, Pieter Glerum, Kasper van Trier, Jurjen Julianus, Kasper Aalbregt en libero Frank van Egmond. Jurjen Hellinga verving de licht geblesseerde Bram Korf als passer/loper. Pelster/Cito speelde vanaf het begin van de wedstrijd scherp en oogde zeer gemotiveerd. Er werd veel druk gezet met de service waardoor de passers van Haaglanden (voorheen bekend als Visade Voorburg) ernstig in verlegenheid werden gebracht. Zonder in de problemen te komen won Pelster/Cito de eerste set met 25-18.

Ook in set twee ging het crescendo. Pelster/Cito werkte hard voor ieder punt en de spelers die hun laatste thuiswedstrijd speelden deden extra hard hun best. De mooiste rally van de wedstrijd werd gewonnen door de thuisploeg na prachtig verdedigend werk van Frank van Egmond opgevolgd door twee fantastische blokkeeracties van Kasper Aalbregt. Pelster/Cito won ook de tweede set met 25-18 en dat kwam de sfeer in de volle Koppeling ten goede.

Set drie stond in het teken van afscheid nemen. Nadat er een comfortabele voorsprong was opgebouwd, kon coach Van der Ven het zich permitteren alle vertrekkende spelers een mooie publiekswissel te geven. Ondanks de vele wissels bleef Pelster/Cito uitstekend volleyballen en won het de derde set met 25-17. Een mooi afscheid voor de vertrekkende spelers en een mooi afscheid van het fantastische thuispubliek dat Heren 1 het hele jaar kwam ondersteunen.

Volgende week staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma, uit tegen Next Volley Dordrecht.

Pelster/Cito – Haaglanden 3-0 (25-18, 25-18, 25-17)