Johan van Zelderen vertrekt bij Pelster/Cito

Johan van Zelderen (foto: Michel Migchielsen)

Trainer/coach Johan van Zelderen verlaat na dit seizoen de hoofdmacht van Pelster/Cito. De oefenmeester uit Lopik gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging. Van Zelderen slaagde erin om na een zeer moeizame seizoensstart de boel weer op de rit te krijgen in Zeist. Na de 3-0 overwinning op Webton Hengelo van afgelopen zaterdag zijn de Zeistenaren zo goed als zeker van lijfsbehoud in de Topdivisie.

Van Zelderen begon vorige zomer aan een moeilijke taak bij Pelster/Cito. De ervaren trainer/coach moest vijf nieuwe spelers inpassen en kon door verschillende oorzaken niet altijd over een volledige selectie beschikken. Van de eerste zeven competitiewedstrijden wist Pelster/Cito er slechts één te winnen. Op dat moment zag het er niet goed uit voor het vlaggenschip uit Zeist, zeker niet omdat er dit seizoen maar liefst vier teams degraderen uit de Topdivisie.

Na de dramatische start kregen Van Zelderen en zijn team de smaak weer te pakken. Pelster/Cito bereikte de achtste finale van de beker en boekte een mooie reeks overwinningen. Afgelopen zaterdag wonnen de Zeistenaren overtuigend met 3-0 van Webton Hengelo, dat tot die dag nog derde stond op de ranglijst. Door deze overwinning lijkt Pelster/Cito zich veilig te hebben gespeeld. Theoretisch kunnen VoCASA en Next Volley Dordrecht Pelster/Cito nog achterhalen, maar die kans is zeer klein.

Goede vooruitzichten voor het nieuwe seizoen

Bijna alle spelers van de huidige selectie hebben aangegeven volgend jaar graag bij Pelster/Cito te willen blijven spelen. Na dit lastige tussenjaar mikken de groenen volgend seizoen weer op een plek in de subtop van het tweede Nederlandse niveau. Cito en Johan van Zelderen hebben in goed overleg besloten uit elkaar te gaan. De vereniging uit Zeist, die dit jaar haar 65-jarig bestaan viert, gaat vanaf deze week op zoek naar een nieuwe trainer/coach.