Tweede uitzege voor Pelster/Cito

Pelster/Cito heeft zaterdag haar tweede (uit)zege van het seizoen geboekt. De ploeg van coach Paul van der Ven versloeg in Zevenhuizen promovendus ETEC/Nesselande met 3-2. Ondanks de zege waren de Zeistenaren na afloop niet geheel tevreden. Aan het einde van de vierde set liet Pelster/Cito namelijk vier kansen op een 3-1 zege onbenut.

Pelster/Cito startte in Zevenhuizen met Guido Spooren, Jurjen Hellinga, Richard Posthuma, Bram Korf, Bram van Slooten, Dirk Peek en Jasper Rietman. Jurjen Julianus was niet inzetbaar vanwege een verrekte buikspier. In het begin van de eerste set ging de stand lang gelijk op maar Pelster/Cito kwam nog niet lekker in de wedstrijd. Passend ging er het nodige mis en aanvallend werden teveel directe fouten gemaakt. Het gevolg was dat ETEC/Nesselande de eerste set gemakkelijk won (25-17).

Vanaf set twee begon het te lopen bij Pelster/Cito. De servicedruk werd opgevoerd en met name Bram Korf groeide steeds meer in de wedstrijd. De passer/loper, die vanwege een enkelblessure tot nu toe nog niet veel in actie kwam, bleef fier overeind in de pass en scoorde ook aanvallend bal na bal. Ook spelverdeler Guido Spooren maakte een prima indruk. Pelster/Cito won de tweede set met 25-19 en de derde set met 25-15 en leek op weg naar een 3-1 overwinning.

Pelster/Cito kon de drie punten al ruiken toen het in de vierde set een 19-15 voorsprong nam. ETEC/Nesselande vocht zich knap terug maar toch was het de ploeg van coach Paul van der Ven dat vier opeenvolgende matchpoints kreeg. Op het moment dat er doorgedrukt moest worden haperde de Zeister puntenmachine, ondanks dat er in de rally wel kansen werden gecreëerd. ETEC/Nesselande profiteerde dankbaar en sleepte een vijfde set uit het vuur.

Het was knap dat Pelster/Cito erin slaagde om ondanks het teleurstellende verlies van de vierde set wel de vijfde set clean te winnen. Toch overheerste achteraf het gevoel dat er een punt te weinig was meegenomen uit sporthal Swanla.

Op zaterdag 18 oktober is Pelster/Cito vrij. Op zaterdag 25 oktober komt Peelpush op bezoek in Zeist.

ETEC/Nesselande – Pelster/Cito 2-3 (25-17, 22-25, 15-25, 29-27, 10-15)