Valse start voor Pelster/Cito

Pelster/Cito is het nieuwe seizoen begonnen met een nederlaag voor eigen publiek. Promovendus Volley Tilburg was in sporthal de Koppeling in Zeist met 0-3 te sterk. De Zeistenaren van coach Johan van Zelderen speelden in de eerste en derde set niet slecht, maar waren niet scherp genoeg tijdens de ‘big points’.

Johan van Zelderen begon in zijn eerste officiële wedstrijd als coach van Pelster/Cito met de volgende basisopstelling: Gerard Top (spelverdeler), Jurjen Hellinga (diagonaal), Thijs Pietersen en Rob de Wit (passer/lopers), Dirk Peek en Bram van Slooten (middenaanvallers) en nieuweling Maarten Janssen (libero).

Volley Tilburg mag dan wel nieuw zijn in de Topdivisie, de ploeg van coach Ronald Vermeulen beschikt over een ervaren selectie met spelers als Niels van de Sande, Lucas Vermeulen en David Azantinlow. Pelster/Cito was dus gewaarschuwd voor deze sterke opponent.

De bezoekers uit Brabant hadden de beste start toen ze op de service van spelverdeler Lucas Vermeulen een 0-3 voorsprong namen. Pelster/Cito herstelde zich en in de rest van de set ging de stand min of meer gelijk op. De thuisploeg ging met 22-20 aan de leiding en leek op weg naar setwinst, maar de afstemming tussen spelverdeler Top en zijn aanvallers was niet optimaal. Na opnieuw een sterke serviceserie van Vermeulen won Tilburg de eerste set met 23-25.

In set twee zakte Pelster/Cito door de ondergrens heen. Volley Tilburg nam al snel een grote voorsprong en kreeg zo het Zeister publiek stil. Van Zelderen bracht spelverdeler Gerben Dambrink in en even later maakte ook passer/loper Thomas Dankers zijn eerste speelminuten in het groene tenue. De set kon niet meer worden gered en ging met 15-25 naar de bezoekers.

Dambrink bleef staan in de derde set en bracht nieuw elan in het spel. Pelster/Cito leverde zaterdag weinig servicedruk, waardoor Volley Tilburg onder leiding van de sterke spelverdeler Vermeulen gemakkelijk de side-out bleef scoren. Door hard te werken, en een serie mooie punten van de middenaanvallers Peek en Van Slooten, bleef Pelster/Cito tot 21-21 in het spoor van de gasten. Net als in de eerste doorgang verprutsten de groenen hun kansen echter op het moment suprême. Volley Tilburg benutte het matchpoint met een ace, en bracht zo Pelster/Cito de eerste nederlaag van het seizoen toe.

Volgende week zaterdag reist Pelster/Cito naar Hoogeveen om het op te nemen tegen een andere promovendus: Olhaco. De Drentenaren verloren zaterdag in hun eerste duel in de Topdivisie met 3-1 van Sliedrecht Sport.

Pelster/Cito – Volley Tilburg 0-3 (23-25, 15-25, 24-26)

Foto: John van Geenen / johnspictures.nl