Veel goed nieuws bij Pelster/Cito!

Foto: v.l.n.r.: Gerben Dambrink, Manuel Smit, Aart Kooiman, Maarten Janssen, Johan van Zelderen

Pelster/Cito zal ook aankomend seizoen met een sterke selectie uitkomen in de topdivisie. Ondanks het vertrek van drie spelers naar de eredivisie, heeft de club uit Zeist opnieuw een representatief team weten te formeren. De Zeistenaren vonden in trainer/coach Johan van Zelderen een waardige opvolger voor Paul van der Ven. Als klap op de vuurpijl maakte hoofdsponsor Pelster bekend ook komend jaar de mannen in het groen te blijven ondersteunen.

Pelster/Cito ontwikkelde zich de afgelopen drie jaar onder leiding van Paul van der Ven tot een van de sterkere teams in topdivisie. Afgelopen seizoen eindigden de volleyballers uit Zeist op de vierde plaats. Als beloning voor een sterk seizoen, mochten drie spelers uit de Zeister hoofdmacht de overstap maken naar de eredivisie: Jan Willem het Lam (Zwolle), Jasper Rietman (Advisie/SSS) en Guido Spooren (Coolen Alterno).

Nieuwe trainer/coach en nieuwe spelers

Ondanks het vertrek van deze drie spelers staat er in het seizoen 2016-2017 opnieuw een sterk team in Zeist. Gerard Top, Jurjen Hellinga, Dirk Peek, Bram van Slooten, Rob de Wit en Thijs Pietersen blijven ook komend seizoen actief voor Pelster/Cito. Nieuw zijn: Maarten Janssen (libero / voorheen VTC Woerden en SSS), Manuel Smit (diagonaal / Irene), Aart Kooiman (midden / Ecare Apollo 8) en Gerben Dambrink (spelverdeler / USC US). Pelster/Cito heeft nog ruimte voor een ambitieuze passer/loper.

Met Johan van Zelderen heeft Pelster/Cito een ervaren trainer/coach binnengehaald. De oefenmeester uit Lopik werkte voorheen onder meer bij Next Volley Dordrecht en Vocasa. Met de club uit Nijmegen bereikte hij in 2015 verrassend de Final Four van het nationale bekertoernooi.

Pelster verlengt

Sinds de promotie in 2013 naar de topdivisie, vond het Zeister Cito in Pelster Relatiegeschenken een sponsor die past bij de ambities van de hoofdmacht. Het familiebedrijf uit Zeist tekende onlangs bij voor het seizoen 2016-2017, waardoor topvolleybal in Zeist de komende tijd gegarandeerd blijft.