Pelster/Cito klaar voor seizoen 2016-2017

Pelster/Cito is klaar om opnieuw een seizoen te schitteren in de Topdivisie. Met de kersverse trainer/coach Johan van Zelderen en maar liefst vijf nieuwe spelers, beginnen de Zeistenaren zaterdag in eigen huis aan de competitie met de wedstrijd tegen promovendus Volley Tilburg. Deze wedstrijd begint om 19.15 uur in sporthal De Koppeling in Zeist.

In juni presenteerde Pelster/Cito naast trainer/coach Johan van Zelderen al vier nieuwe aanwinsten: Maarten Janssen (libero), Gerben Dambrink (spelverdeler), Aart Kooiman (midden) en Manuel Smit (diagonaal). Na de zomervakantie slaagden de groenen erin nog een speler vast te leggen. Thomas Dankers kwam over van Scylla en gaat met Thijs Pietersen en Rob de Wit concurreren op de passer/loper positie.

Met 11 fitte spelers staat Pelster/Cito er een stuk beter voor dan vorig jaar in dezelfde periode. Toen had Heren 1 slechts 9 fitte spelers, en was het vaak afhankelijk van invallers uit Heren 2.

Heren 1 kende sowieso een uitstekende voorbereiding op het seizoen 2016-2017. In alle oefenwedstrijden werd slechts een keer verloren, in de rest van de duels bleef Pelster/Cito ongeslagen. Om de conditie aan te scherpen werkte Heren 1 zelfs op initiatief van hoofdsponsor Pelster een crossfit training af bij CrossFit Seyst. Alles om op zaterdag 24 september zo fit mogelijk aan de start te verschijnen in de wedstrijd tegen Volley Tilburg.

Volley Tilburg promoveerde afgelopen seizoen van de 1e divisie naar de Topdivisie. De ploeg uit Brabant is echter niet te onderschatten. De Tilburgers trainen drie keer per week en hebben enkele zeer ervaren spelers. Pelster/Cito zal direct vol aan de bak moeten in de openingswedstrijd.