Verslag Citokamp!

In het weekend van 6 en 7 juli is het merendeel van onze mini afdeling op Citokamp geweest. Met 21 kinderen en zeven enthousiaste begeleiders zijn we dit weekend wezen kamperen aan het Henschotermeer. Gelukkig werkte het weer goed mee; waar het het weekend ervoor nog druilerig en fris was, hebben we bij het Hens kunnen genieten van temperaturen tegen de dertig graden, veel zon en water. Na een vlekkeloos verlopen fietstocht, waarbij zelfs ons allerjongste lid met de kleinste fiets geen een keer heeft geklaagd, kwamen we rond elf uur aan bij het Henschotermeer. Zoals het kinderen ook betaamd met dit mooie weer wisten ze allemaal niet hoe snel ze het water in moesten.

Aan het begin van de middag konden we eindelijk op de camping terecht en kon het volgende project beginnen: het opzetten van een stuk of veertien tenten! Het was haast onvoorstelbaar, maar binnen een uur stonden alle tenten en waren ze ook nog eens allemaal ingericht. Genoeg tijd over voor leuke dingen dus!

De rest van de middag hebben de kids met name de camping verkend; er was hier namelijk genoeg te doen: er was een springkasteel, luchtkussens, een speeltuin, een kabelbaan en niet te vergeten een volleybalveld. Na het eten wachtte het avondspel: de speurtocht van de verdrietige piraat. Zijn papegaai was namelijk gestolen en in groepjes konden de kinderen aanwijzingen vinden op de camping, maar daarvoor moesten ze wel opdrachten uitvoeren. Zo mochten ze met hoedjes en snorretjes op over de camping lopen, moesten ze een echte piratenstaf zoeken, af en toe kwamen ze een piraat tegen, ze mochten voelen in een voeldoos en uiteraard mochten er ook dansjes gedaan worden. Tegen de tijd dat de hele speurtocht klaar was, zette de schemering in en werd het langzaamaan tijd om te gaan slapen.

De volgende ochtend werden we wakker gemaakt door de heerlijke geur van warme croissantjes en verse jus; met veel dank aan Hanneke, die in alle vroegte de broodjes had staan bakken en deze voor achten al langs kwam brengen voor een goed begin van de dag. Dat lukte daardoor zeker!

Na het afbreken van de tenten en het inpakken van de spullen was het alweer tijd om de camping te verlaten en keerden we terug naar het Henschotermeer, waar we de rest van de middag door zouden brengen. Ondanks de hitte zat iedereen vol energie en werden er zwemwedstrijdjes gehouden, er werden hele kunstwerken gegraven in het zand, er werd een waterballonnen gevecht gehouden en er werden recordtijden gegleden op de zeepbaan. Om drie uur was het alweer tijd om langzaamaan terug richting Zeist te fietsen. Uiteraard werd er onderweg wel even een tussenstop gemaakt bij Austerlitz. Na een best vermoeiend stuk heuvelopwaarts fietsen was een ijsje bij de Pyramide namelijk wel verdiend!

Uiteindelijk kwamen we rond half 6 allemaal moe maar voldaan weer aan bij de Koppeling, waar toch wel opgeluchte gezichten te zien waren toen we allemaal weer heelhuids aankwamen.

Al met al was het een super gezellig kamp wat zeker voor herhaling vatbaar is. Dit was echter niet mogelijk geweest zonder de hulp van alle begeleiders, rij-/fiets-/tent opbouw- en uitleen ouders en natuurlijk de organisatie: Salomy, Hanneke, Paulien, Margreet, Wijnand, Pim, Sytze, Sabine, Miranda, Kees, Jan, Jouke, Johan, Irina, Arnoud, Dieter, Ingrid en Abe.   Zonder jullie hulp was dit kamp nooit zo’n succes geweest. Dank jullie wel en tot volgend seizoen!!

Laura