Vierde nederlaag op rij voor Pelster/Cito

Foto: pimspictures.nl
Pelster/Cito heeft zaterdag voor de vierde keer op rij verloren in de Topdivisie. De mannen uit Zeist moest na vijf sets hun meerdere erkennen in Alterno. In oktober werd de ploeg van coach Gert Veldhuizen nog met 3-1 verslagen. Zaterdag speelde Pelster/Cito veel te wisselvallig om dit kunstje te herhalen. Dat er een punt werd meegenomen uit de Alternohal, mag eigenlijk een wonder heten.

Coach Paul van der Ven startte tegen Alterno met Marcel Tjepkema, Jurjen Hellinga, Jurjen Julianus, Bram van Slooten, Kasper van Trier, Thijs Pietersen en Frank van Egmond. In de eerste set ging er bijzonder weinig goed bij Pelster/Cito. De passers stonden onder druk maar ook op alle andere spelonderdelen werd gefaald. Binnen no time nam Alterno een 1-0 voorsprong en kon er van kant worden gewisseld.

Pelster/Cito startte feller in de tweede set en bleef bij tot 10-10. Een tussensprint leverde de thuisploeg een voorsprong van drie punten op en de Apeldoorners hielden deze marge lang vast. Aan het einde van de set werd het nog even spannend maar een opzichtige fout van de lijnrechter voorkwam dat Pelster/Cito aanspraak kon maken op de setwinst.

In de derde set leek Alterno af te stevenen op een snelle 3-0 overwinning toen ze een ruime voorsprong namen. Pelster/Cito toonde zich echter veerkrachtig en sloop puntje voor puntje dichterbij. De ingekomen Bram Korf bracht rust in de passing en dat had Pelster/Cito hard nodig. Op die manier konden de middenmannen Jurjen Julianus en Bram van Slooten excelleren. Mede door hun goede aanvallen en blokkeringen bleven de Zeistenaren in de wedstrijd. Pieter Glerum, die lang geblesseerd was geweest, werd aan het einde van de set ingebracht om het blok te versterken en deed dit zo goed dat de set met 25-23 naar Pelster/Cito ging.

Set vier kende eenzelfde scenario. Alterno nam aan het begin een ruime voorsprong maar wederom liep Pelster/Cito per servicebeurt een of meerdere punten in. Alterno raakte enigszins in paniek en verzuimde om de genadeklap uit te delen. Het was Pieter Glerum die na een prima side-out zijn team naar een tiebreak sloeg.

In die vijfde set nam Alterno voor de vierde keer in vijf sets een ruime voorsprong (6-0). Dit keer kon Pelster/Cito het gat niet meer dichten. Alterno won verdiend de vijfde set en de wedstrijd. Aanstaande zaterdag mag Pelster/Cito het in eigen huis opnemen tegen Sliedrecht Sport.

Alterno – Pelster/Cito 3-2 (25-14, 25-22, 23-25, 23-25, 15-11)