Vijfde overwinning voor Pelster/Cito

Fotograaf: Hans van Wijngaarden

Pelster/Cito heeft zaterdag voor de vijfde keer in zes wedstrijden gewonnen. De ploeg van coach Paul van de Ven won in Hilversum overtuigend met 3-0 van Gemini S. Omdat Sliedrecht Sport en Alterno de punten verdeelden, en het Talentteam verloor, staat Pelster/Cito nu alleen op de tweede plaats. En dan mag er ook nog een wedstrijd worden ingehaald.

Op het Topdivisie-onwaardige tijdstip van 13.00 uur klonk het eerste fluitsignaal in de Hilversumse Dudok Arena. Dat signaal werd gegeven door toparbiter Frans Lodérus, die samen met zijn assistent Ellen Pieterman een foutloze wedstrijd floot. Pelster/Cito was goed uitgeslapen en won op zakelijke wijze de eerste set met 25-20. De starting seven, Marcel Tjepkema, Pieter Glerum, Jurjen Julianus, Kasper Aalbregt, Richard Posthuma, Thijs Pietersen en Frank van Egmond, speelden nog niet uitmuntend, maar wel goed genoeg om een 1-0 voorsprong te nemen. Invaller Stijn Wouters mocht de set closen voor zijn team.

Coach Paul van de Ven was ondanks de winst van de eerste set nog niet tevreden, en spoorde zijn team aan beter te volleyballen in de tweede set. Die opdracht was niet aan dovemansoren gericht. Pelster/Cito domineerde de tweede set van begin tot eind en speelde Gemini S compleet zoek. Vooral de combinatie tussen service en blok/verdediging rendeerde optimaal. Met Dirk Peek, Kasper van Trier en Jurjen Hellinga als invallers werd de tweede set met 25-13 gewonnen.

Peek en Van Trier bleven staan in de derde set, een set waarin Pelster/Cito het traditioneel moeilijk heeft. Ook nu ging het niet van harte, maar door hard te werken kwam er toch een 24-21 voorsprong op het scorebord. Bijna ging het nog mis toen Remko Hiemstra Gemini S naar 24-23 serveerde maar de Hilversumse inhaalrace strandde net een punt te vroeg waardoor Pelster/Cito de set met 25-23 won.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen medepromovendus Peelpush op het programma. De ploeg uit Meijel, waar Pelster/Cito de afgelopen jaren al ontelbaar vaak tegen speelde, doet het uitstekend in de Topdivisie en won al vier van de zeven wedstrijden. Wederom een mooie uitdaging dus voor Pelster/Cito in de eigen sporthal De Koppeling.

Gemini S – Pelster/Cito 0-3 (20-25, 13-25, 23-25)