We mochten weer!

Zaterdag 19 september was de eerste thuisspeelronde in De Koppeling na ruim 6 maanden COVID-19 onderbreking en vakanties.

De gemeente Zeist kent relatief strenge coronaregels, dus de thuisspeeldagen kennen veel meer voorbereidingen dan voor de coronacrisis. In augustus begonnen de besprekingen en afstemmingen met de gemeente Zeist, de Nevobo en MeanderOmnium. Zo is pas op donderdag duidelijk dat we kleedkamers en douches mogen gebruiken.

De wedstrijden zijn verder uit elkaar gepland om meer tijd te hebben voor schoonmaken van het spelmateriaal en het scheiden van bezoekersstromen. Dit betekent ook dat we vroeg beginnen met opbouwen.

Bezoekers moeten worden geregistreerd dus we hebben nu bij de deur en in de zaal coronaverantwoordelijken die toegang tot de zaal en tribunes regelen en registreren. In de loop van de dag komen we tot exact het maximum van 27 bezoekers – maar we hoeven gelukkig geen bezoekers te weigeren. Wel moeten we teams de toegang tot de zaal weigeren als hun veld nog niet beschikbaar is, een regel waar een enkel team maar moeilijk van te overtuigen lijkt.

Marco was er weer voor maar liefst 2 livestreams deze keer: MB1 en Heren 1. Kijk deze en toekomstige streams op ons YouTube kanaal. Onze supporters kunnen dus ook buiten de zaal sommige van onze wedstrijden blijven volgen.

De wedstrijden verlopen de hele dag normaal. Dat is fijn. Het enige opvallende incident is een speler die per ongeluk een elleboog op zijn wenkbrauw krijgt van zijn medespeler. Hij wordt snel verzorgt door een van de medisch geschoolde Cito-speelsters.

Aan het einde van de dag staat de teller op 6 overwinningen, 3 maal verlies en 1 gelijk spel (dat blijft raar…).

Terugkijkend was het een goede eerste ronde in dit nieuwe normaal. Voor spelers was het dicht tegen normaal, voor toeschouwers was het wennen en voor het bestuur was het hard werken. We willen dan ook een oproep doen voor vrijwilligers: help ons op thuisdagen door een ronde coronaverantwoordelijke te zijn. Spreek een van de bestuursleden aan of stuur ons een mailtje.