Weer overwinning voor Pelster/Cito

Pelster/Cito heeft zaterdag voor de zevende keer in acht wedstrijden gewonnen. Gemakkelijk ging dit niet, de Zeistenaren hadden een hele kluif aan het taaie Ecare Apollo 8. Pas vanaf de vierde set kon de ploeg van coach Paul van de Ven het verschil maken. Ondanks het puntverlies werd er wel weer gewonnen, waardoor er inmiddels een mooie reeks van zes opeenvolgende overwinningen is neergezet.

Coach Paul van de Ven kon in Borne opnieuw niet beschikken over de geblesseerde Pieter Glerum, Jurjen Hellinga en Bram Korf. Lichtpuntje was dat spelverdeler Luuk van Liere wel weer inzetbaar was. Middenblokkeerder Jurjen Julianus nam de plek over van Pieter Glerum en begon samen met Marcel Tjepkema, Bram van Slooten, Dirk Peek, Richard Posthuma, Thijs Pietersen en libero Frank van Egmond aan de wedstrijd. De start van Pelster/Cito was dramatisch. Serverend werd nauwelijks druk gezet, passend was het rommelig en de aanvallers kwamen slechts zelden direct tot scoren. Apollo profiteerde dankbaar en won met fel en agressief spel verdiend de eerste set.

Van de Ven wilde iets veranderen en schoof Thijs Pietersen naar de diagonaal waardoor Kasper van Trier als passer/loper in het veld kwam. Het niveau van Pelster/Cito was nog niet hoog genoeg, maar door hard te werken vochten de groenen zich wel weer terug in de wedstrijd. Een reeks killblocks aan het einde van de set, vooral van Dirk Peek, zorgde ervoor dat Pelster/Cito de tweede set met 25-20 won.

In de derde set leek Pelster/Cito de wedstrijd onder controle te hebben. De stand ging redelijk gelijk op en af en toe was er zelfs een kleine voorsprong. Aan het einde van de set sloeg de malaise echter weer toe en ging er veel fout. De thuisploeg uit Borne won de derde set met 25-22 en nam zo opnieuw een voorsprong.

Pelster/Cito stond, net als in de vorige competitiewedstrijd tegen Peelpush, met de rug tegen de muur. Kennelijk bevalt deze houding de Zeistenaren wel, want net als tegen Peelpush begon het pas te lopen toen het echt moest. Bram van Slooten heerste weer ouderwets op het midden en ook serverend werd er eindelijk weer druk gezet. Pas nu werd het kwaliteitsverschil tussen de nummer twee en de nummer negen uit de Topdivisie duidelijk. Pelster/Cito won de vierde set met 25-20 en kwam ook in de vijfde set niet meer in gevaar.

Volgende week speelt Pelster/Cito de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2013, tegen rode lantaarndrager Twente’05. Het wordt de laatste wedstrijd van dit seizoen voor passer/loper Richard Posthuma. De sfeermaker uit Zuidhorn gaat een half jaar op wereldreis en moet hopen dat er volgend seizoen nog een plekje voor hem is in de overvolle selectie van Pelster/Cito.

Ecare Apollo 8 – Pelster/Cito 2-3 (25-16, 20-25, 25-22, 20-25, 07-15)