Welkome driepunter voor Pelster/Cito

Pelster/Cito heeft zaterdag goede zaken gedaan door Ecare Apollo 8 met 3-1 te verslaan. De overwinning levert de ploeg van coach Paul van der Ven de vijfde plaats op de ranglijst op. Omdat Peelpush geen punten pakte tegen kampioen Inter Rijswijk, passeert Pelster/Cito de ploeg uit Meijel.

Coach Paul van der Ven startte in een goedgevulde sporthal de Koppeling met Marcel Tjepkema, Jurjen Hellinga, Kasper Aalbregt, Dirk Peek, Kasper van Trier, Bram Korf en libero Frank van Egmond. In de eerste set begon Pelster/Cito prima. Apollo kwam op 4-1 maar het duurde niet lang voordat de Zeister puntenmachine was warmgedraaid en op stoom kwam. Het was Kasper Aalbregt die met zijn Romeinse slingerservice de passers van Apollo in verlegenheid bracht en halverwege de set een mooi gat sloeg. De marge kon worden behouden en de eerste set werd met 25-22 gewonnen.

In set twee werd de servicedruk nog eens opgevoerd en was het verschil nog groter. Omdat de samenwerking tussen service en blok optimaal was, konden er veel series op eigen service worden gemaakt. Kasper Aalbregt en Dirk Peek bouwden met grote regelmaat een indrukwekkende muur op boven het net waar de aanvallers van Apollo zich keer op keer op stuksloegen. De tweede set werd gewonnen met 25-16.

In de derde set verving Pieter Glerum de solide spelende Jurjen Hellinga. Pelster/Cito begon slap aan deze doorgang en serveerde de eerste vier ballen fout. De services die daarna wel goed gingen waren te makkelijk en werden simpel verwerkt door libero Tom Engbers van Apollo. Apollo liep uit, won verdiend de set met 25-20, en bracht zo de spanning terug in de wedstrijd.

Met Reinout Huisman voor Bram Korf moest en zou Pelster/Cito de vierde set winnen. Apollo nam een 6-2 voorsprong maar door een sterke serviceserie van Pieter Glerum kwam de thuisploeg weer snel langszij. Libero Engbers werd nu ontweken en dat was een goede keus want de pass bij Apollo kwam steeds minder vaak aan bij de spelverdeler. Dirk Peek imponeerde opnieuw blokkerend en hield iedere bal tegen die in zijn buurt kwam. De zege leek binnen toen het 21-15 stond maar Apollo kwam toch nog terug tot 21-21. Coach Van der Ven haalde Pieter Glerum en Reinout Huisman naar de kant en bracht Jurjen Hellinga en Bram Korf terug. Toen de side-out weer werd gemaakt, was de weerstand van Apollo definitief gebroken. Pelster/Cito liep uit naar 25-21 en won zo de wedstrijd met 3-1.

Volgende week speelt Pelster/Cito de inhaalwedstrijd tegen Vocasa. Vanwege de late promotie naar de Topdivisie is er geen zaal in Zeist beschikbaar op die dag. Daarom zal Pelster/Cito eenmalig uitwijken naar sporthal De Sporthoeve (Vromade 1) in Bodegraven.

Pelster/Cito – Ecare Apollo 8 3-1 (25-22, 25-16, 20-25, 25-21)