Verslag glorieuze overwinning Heren 2!

Zaterdagavond laat ontving de webmaster vanuit het niets via Whatsapp een uitgebreid wedstrijdverslag van Cito Heren 2. Zij hadden zojuist op glorieuze wijze met 3-1 van Mikro-Electro Roosendaal gewonnen. Omdat wij u niets willen onthouden van dit literaire epistel, kunt u hieronder het verslag integraal lezen:

Vandaag is Cito H2 met 7 man afgereisd naar Roosendaal

Doordat op het laatste moment middenman Jelger Takken zich ziek moest melden en alle andere spelers geblesseerd waren (Armin,Michel, Jan, Bas), dienden de nodige wijzigingen plaats te vinden.
Simon (de Benjamin van H2) werd van de spelverdeler positie gehaald en op een voor hem oude vertrouwde positie van midden gezet.

En ook Stephen werd teruggezet op zijn oude vertrouwde positie als diagonaal.

Dit tweetal werd gecomplementeerd door spelverdeler Jasper – 3 finger – Groesz, passer lopers Serge en Martijn, Jos a.k.a. De Zwaaier en libero Klaas.

Herman had vandaag een relatief makkelijke klus met zijn zevental. Hij werd er voor de wedstrijd nog wel op geattendeerd door de scheidsrechters dat hij misschien beter zonder libero kon spelen, zodat hij een optie achter de hand had indien er iemand geblesseerd zou uitvallen.

Herman besloot eigenwijs te zijn en dit pakte goed uit voor de Zeister mannen.

De 1e set werd goed begonnen, de pass was onder controle en de spelverdeling liep soepel. Wel werden er aan beide kanten veel service-fouten gemaakt.

Na een goede serviceserie werd deze set binnengehaald en werd deze gevierd alsof er een kampioenschap was binnengehaald.

De 2e set begon Mikro aanzienlijk sterker en keken we al snel tegen een 11-7 achterstand aan.

Op dat moment greep Herman in en werd duidelijk gemaakt dat er vandaag meer dan 1 punt te halen viel.

Met deze stimulans kwamen we echt op stoom. Simon staat als een volwaardige midden de ballen naar binnen te heien en Stephen kreeg het voor elkaar om een fantastische setup van Groesz binnen de 4 meter binnen te slaan.

Na deze stunt werd bijgevoegde #selfie op de Cito Heren 2 Whatsapp geplaatst om ook de thuisgebleven, geblesseerden en zieken dit heugelijke nieuws te melden.

Zoals te verwachten herpakte Mikro zich. De blokkering sloot beter en veel ballen werden verdedigd. 2 time-outs aan Cito zijde mochten niet baten, maar de set werd met een positief gevoel afgesloten doordat de behoorlijke achterstand werd ingelopen.

De 4e set werd scherp begonnen en al snel kwam Cito Heren 2 op een comfortabele voorsprong, echter in het middelste gedeelte van de set kwam Mikro weer dichtbij.

De vermoeidheid begon Heren 2 parten te spelen en vertraging van het spel was nodig. Dit werd erg letterlijk genomen door Klaas die de lijnrechter aan de kant zette tijdens het ophalen van een afgedwaalde bal. Dit leidde ertoe dat 2 Mikro spelers zich aan de Cito-zijde van het net kwamen melden, maar de ophef was snel gesust.

Inmiddels passte voormalig libero/passer loper Bart van Driel aan Mikro-zijde meer dan 2/3 van het veld, maar dit mocht niet baten. Op 24-23 werd de wedstrijd beëindigd door een fantastische middenaanval van Simon.

En 4 punten waren een feit. Hiermee speelt Cito Heren 2 zich veilig en acteert ook volgend jaar weer in de 2e divisie.

Het bleef nog lang onrustig in het altijd gezellige Roosendaal.

Meer en beter wordt het niet.

Cito Heren 2