Zwak Pelster/Cito verliest van Apollo

Een uitermate zwak spelend Pelster/Cito heeft zaterdag in eigen huis met 3-2 verloren van Ecare Apollo 8, de nummer 12 uit de Topdivisie. Pelster/Cito was vastberaden om tegen de ploeg uit Borne drie punten te pakken, maar maakte hier geen moment aanspraak op.

Pelster/Cito startte met Guido Spooren, Jurjen Hellinga, Richard Posthuma, Freek Michel, Jurjen Julianus, Dirk Peek en libero Jasper Rietman. Pelster/Cito won de eerste set relatief eenvoudig met 25-21. Erg goed speelde de ploeg van coach Paul van der Ven echter niet, de Zeistenaren kregen vooral veel punten cadeau van Ecare Apollo 8. Het was Freek Michel die halverwege de set met een beslissende serviceserie het verschil maakte.

Vanaf set twee gingen de bezoekers beter spelen terwijl Pelster/Cito er niet in slaagde haar basisniveau op orde te krijgen. Vooral serverend en blokkerend was het spel van Pelster/Cito onder de maat. Er werd te gemakkelijk geserveerd en aan het net werd nauwelijks een bal tegengehouden. Resultaat was dat Ecare Apollo 8 een verdiende 2-1 voorsprong nam.

Een vroege voorsprong in de vierde set zorgde ervoor dat Pelster/Cito in ieder geval een vijfde set afdwong. Het spel in set vier gaf bovendien hoop op een 3-2 zege. In de vijfde set sloegen de Tukkers echter al snel een gat (8-4) dat door de thuisploeg niet gedicht kon worden.

Volgende week treft Pelster/Cito in Zevenhuizen promovendus ETEC/Nesselande.

Pelster/Cito – Ecare Apollo 8 2-3 (25-21, 19-25, 20-25, 25-19, 8-15)